Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2009. 17:48h.

La Generalitat s'alia amb Telefónica

Proposen 20 projectes per impulsar les noves tecnologies a Catalunya

La Generalitat s'alia amb Telefónica

El conseller Jordi Ausàs i el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, durant la presentació

La Generalitat i Telefónica han presentat les conclusion del projecte Catalunya 4.0, que s'ha desenvolupat durant els darrers sis mesos amb la participació de més de vuitanta persones de la societat civil catalana, experts nacionals i internacionals i de múltiples col·lectius. Catalunya 4.0 és una iniciativa de col·laboració públicoprivada, impulsada per Telefónica i el Departament de Governació i Administracions Públiques.

El projecte s'ha desenvolupat en quatre àrees: Sanitat, Educació, Administració i Competitivitat. En cadascun d'aquests àmbits, personalitats independents procedents de diverses àrees han avaluat la situació actual de les TIC i han presentat una sèrie de mesures per tal d'impulsar la seva presència i ús en la societat.

Els experts que han participat en el projecte han identificat més d'un centenar de mesures, de les quals vint s'engegaran a partir d'aquest mes d'octubre. Aquestes vint mesures són, segons el parer dels experts, els plans d'acció més urgents que necessita Catalunya en l'àmbit de les TIC per ajudar a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, la competivitat de les empreses i l'eficiència de les seves institucions públiques.
 
Totes les propostes que es posaran en marxa es publicaran en un Llibre Blau sobre l'impacte de la tecnologia en la societat catalana, que també inclourà indicadors per tal d’avaluar l’any 2010 el procés d'implementació d’aquestes mesures. Entre les mesures que s'escometran destaca, per la seva influència en els quatre àmbits objecte del projecte la posada en marxa d'un programa de Normalització Digital que té per objectiu estendre entre la societat l'ús de les noves tecnologies.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 15/10/2009 - 19:29

Venga, mas gente a chupar del bote... Jua, jua, jua,... Espero que no dirija esto la misma gente que montó el tinglado informático del Congreso en Madrid. Sería realmente la monda. Jua, jua, jua,....