Publicitat
Política · 8 de Juliol de 2020. 13:50h.

La Generalitat tem la saturació del sistema sanitari

“Ens hem de començar a preocupar”

La Generalitat tem la saturació del sistema sanitari

El gerent territorial de l'Institut Català de la Salut a Lleida, Ramon Sentís, en declaracions a RAC1, ha alertat que els propers dies es podria saturar el sistema sanitari.

“Ens hem de començar a preocupar. Ara tenim 69 hospitalitzats a la ciutat de Lleida en els 2 hospitals públics de la ciutat i els 3 privats. La pressió comença a ser notòria i els propers dies podríem tenir el sistema saturat”, ha dit,

“En el pic de la pandèmia estàvem amb el doble o triple de casos. Però en aquell moment s'havia aturat la resta d'atenció convencional i l'assistencial es concentrava amb el COVID i ara no  hem deixat de fer l'activitat convencional als hospitals. Aquesta és la gran diferència”, ha considerat.

“La solució és complexa. Per sobre de tot s'ha d'aturar la transmissió comunitària. Ara estem patint la conseqüència de fa 10 o 15 dies. Per tant, pràcticament des de Sant Joan. Si no aturem aquesta transmissió l'impacte el tindrem d'aquí a 7 10 dies als hospitals. Apel·lo que es prenguin les mesures oportunes per aturar la transmissió comunitària, més enllà de la distància de seguretat, higiene de mans i mascareta”, ha afegit.

 “Si els recursos es saturen, hi ha dues mesures: que s'aportin més recursos humans o bé s'inicia un circuit de derivació fora del Segrià. Són les dues úniques solucions amb les que ens podem trobar”, ha proposat. “Tenim 9 persones a les UCI. N'hi una un parell del primer brot. La resta són d'ara”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 pepe, andorra, 09/07/2020 - 02:53

pero q cachondos q son estos, el sistema sanitario esta mas q saturado por la incompetencia, la corrupcion y el nepotismo, vayan, vayan a pedir una cita con especialista, o la saturacion habitual q hay en urgencias, y no tendra nada q ver el excesivo numero de celadores, administrativos y personal no esencial ni medico. En resumen, enchufados.

#5 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/07/2020 - 23:29

Y en vez de empezar a PREOCUPARSE ahora ¿No hubiese sido preferible empezar a OCUPARSE antes? Menuda pandilla de inútiles. Ellos y sus votantes.

#4 electra, Barcelona, 08/07/2020 - 22:40

Fora embaixades i més sanitat. PROU XUPOPTEROS.

#3 Coque, El centro de Tabarnia, 08/07/2020 - 17:15

Para esta gente todo esto tiene una fácil solución: Gritar a los cuatro vientos que la culpa es de Madrid y el problema desaparece

#1 jvcs, barcelona, 08/07/2020 - 15:40

La primera medida contundente es CESAR a vergés y poner en salut a un medico de profesión cualificado .
Cerrar chiringuitos y derivar esos recursos financieros en materiales medicos y humanos , reorganizar recursos de hospitales y clinicas.
Ell problema es aislar temporeros en condiciones sanitarias , no como ahora al pairo sin control y riase !