Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2020. 16:41h.

La Generalitat torna a cobrar el 061

Un diputat de Ciutadans denuncia que li cobren malgrat que el Parlament va aprovar la seva gratuïtat

La Generalitat torna a cobrar el 061

El diputat de Ciutadans, Martín Barra, ha denunciat que la Generalitat "torna a cobrar les trucades al 061" malgrat que el Parlament va aprovar la seva gratuïtat. Barra ho explica en un fil de Twitter, on adjunta la captura de pantalla del cost d'una trucada realitzada el 18 d'octubre.

"Aquests mandats parlamentaris no els importen. Els decrets que ells mateixos promouen no els importen. Els ciutadans de Catalunya immersos en la crisi no els importem", lamenta el representant de la formació taronja.

Martín Barra recorda que la seva formació va presentar l'any 2018 una resolució per "establir la gratuïtat del telèfon 061" i remarca que JxCat i ERC la van rebutjar quan es va debatre en comissió. Arran de l'incrementessin de les trucades al 061 durant el mes de març a causa de la pandèmia, el grup parlamentari de C's va presentar una sèrie de preguntes parlamentàries. "No van contestar per què era de pagament ni si la Generalitat havia ingressat diners per aquest servei", es queixa.

També destaca que el Govern va rectificar amb el decret llei del 12 de març. Tanmateix, lamenta que aquell mateix dia es "van fer la foto" per comunicar-ho i van dir que "aquest servei el cobren les operadores". "És cert, però el Govern segueix sense contestar-me si ha ingressat alguna cosa per això. Opacitat", es queixa.

Malgrat l'anunci de l'Executiu, el diputat de Ciutadans assegura que "fins al 19 de març tinc factures que demostren que encara se seguia cobrant" i afegeix que va començar a ser gratuït "uns dies després".

Finalment, apunta que en el ple extraordinari sobre l'emergència sanitària celebrat la setmana passada es va aprovar una resolució, amb l'abstenció de JxCat i ERC, per mantenir la gratuïtat del 061. "Però tornen a trucar. Vaig repetir la trucada i la factura ho reflecteix", conclou.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/10/2020 - 19:51

El chip cleptómano de la Degene es muy grande y está bien afianzado. A la que puede, a robar.

#3 La Mare Superiora, Liechtenstein, 15/10/2020 - 19:24

Ai! Què farem els pobres vellets amb la nostra minsa pensió!

#2 Alejandro, Villadecans, 15/10/2020 - 18:29

Van como locos intentando raspar todo lo que pueden los convergentes saben que se les acabo el chollo, culpa suya que han apoyado a todos los majaderos que les ha puesto delante en vez de pegar un puñetazo en la mesa

#1 Flanagan, Tabarnia City, 15/10/2020 - 17:02

Como el teleasistencia de la gencat que dicen que es gratis pero todas las llamadas que te hacen para ver como esta la persona mayor o llamadas que hacen al servidor internas de segundos las pagas,de dos a cuatro euros al mes de un 901501004 te viene en la factura,hay un foro donde se puede comprobar poniendo el número en google.