Publicitat
Política · 22 de Gener de 2020. 13:11h.

La Generalitat torna a nomenar Joana Ortega per un altre càrrec

Serà vocal suplent al Departament de Treball a proposta de l’ACM

La Generalitat torna a nomenar Joana Ortega per un altre càrrec

El Govern de la Generalitat ha tornat a nomenar l’exvicepresidenta Joana Ortega per un altre càrrec públic, un cop ja ha superat la inhabilitació de nou mesos per a càrrec públic a la qual va ser condemnada arran de la consulta del 9-N.

En aquesta ocasió, Ortega ha estat nomenada com a vocal suplent del Consell de Direcció de Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en representació de les entitats representatives de les administracions locals, i a proposta de l'Associació Catalana de Municipis. El conseller Chakir El Homrani va signar aquest nomenament el passat 17 de gener.

Al maig del 2019 Ortega va ser nomenada Assessora en Projectes Transversals al departament d’Empresa i Coneixement, que encapçalava Àngels Chacón. “És un lloc de treball susceptible de ser ocupar per aquella persona que el conseller consideri, en cada moment, que és de la seva confiança i la més adequada per al lloc”, va ale·lgar aleshores el departament.

El TSJC, però, va obrir una investigació en considerar que Ortega va “burlar els efectes de la pena imposada”, atès que aquesta va cobrar 32.000 euros públics per la seva tasca com a assessora de maig a octubre del 2019. Ortega va ser contractada com a assessora el 17 de maig i la seva inhabilitació havia entrat en vigor el 23 de gener.

“Es tracta d'una activitat que no és un càrrec públic electiu ni suposa exercici personal directe de govern, però presenta totes les traces per a ser tinguda com a activitat o càrrec anàleg a l'exercici de funcions de govern autonòmic, que impedia la pena d'inhabilitació”, va argumentar el TSJC. Ortega, per la seva banda, va defensar que la tasca "no estava compresa entre les prohibides a la pena”.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Ojotuerto, Calafell.tab, 25/01/2020 - 23:15

Vuelve la Barcelona del Paralel. La eterna bohemia canalla. Esta señora forma parte de las Chanells.

#11 Alejandro, Villadecans, 22/01/2020 - 18:38

Esta visto que esta gente es de vivir de los catalanes desde que nacen hasta que mueren, ytoda si vida sin pegar sello y viviendo de los presupuestos

#10 jfuertesf, Barcelona, 22/01/2020 - 18:18

A la meva antiga feina, quan succeia una cosa d'aquest tipus, colocar algú com fos, es deia que "sap alguna cosa de la dona del jefe". Perdoneu el masclisme. És perfectament possible que aquesta dona tingui capacitats organitzatives que desconec. És molt estrany, però, que la seva única feina vingui sempre donada des del sector públic.

#9 Galba, Barcelona, 22/01/2020 - 18:14

La "famiglia" mai t'abandona.

#8 Chupópteros del procés, Aquí, 22/01/2020 - 18:09

Ha durat poc la tenda de roba... A picar pedra us posava jo!