Publicitat
Política · 27 de Gener de 2022. 16:57h.

La Generalitat trenca el bloqueig

Aconsegueix reunir-se amb un comissari europeu per primer cop des del 2013

La Generalitat trenca el bloqueig

La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, ha participat avui en una trobada amb la comissària de Cohesió, Elisa Ferreira, en el marc dels treballs de l'Euroregió a la qual pertanyen Catalunya, Balears i la regió francesa d'Occitània.

La trobada s'ha produït gairebé nou anys després que un membre del Govern fos rebut per última vegada en la Comissió Europea. L'últim mandatari català a ser rebut en la seu de l'executiu comunitari, va ser el president Artur Mas que, a l'abril del 2013, es va reunir amb el comissari europeu d'Economia, Oli Rehn, i el titular de la cartera d'Administració, Maros Sefcovic.

Victòria Alsina considera la trobada com un "punt d'inflexió" i ha dit que "per al Govern de Catalunya la reunió d'avui trenca una tendència". "Avui és un dia important", ha recalcat Alsina, i ha reclamat a la Comissió Europea "reunir-se amb nosaltres amb normalitat en el futur”.

La consellera d'Exteriors ha participat en Brussel·les en diverses trobades en polítics i alts càrrecs de la Comissió Europea i el Parlament Europeu a Brussel·les juntament amb la seva homòloga del Govern Balear, Rosario Sánchez, i la vicepresidenta d'Educació Superior, Recerca, Europa i Relacions Internacionals de la regió d'Occitània, Nadia Pellefigue, com a representants de la Eurorregion Pirineus Mediterrani.

La reunió d'Alsina arriba després el líder del PSC al Parlament i cap de l'oposició, Salvador Illa, es reunís a principis de novembre d'aquest any amb diversos eurocomissaris. El seu antecessor, Miquel Iceta, també es va reunir amb membres de l'executiu comunitari a Brussel·les. Societat Civil Catalana, per la seva banda, va mantenir una trobada a finals d'any amb el comissari de Justícia, Didier Reynders.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#14 Ni russos ni americans, Chez Titole, 28/01/2022 - 14:52

El conjflicte d'Ucraïna is over, s'ha acabat el bròquil. Europa is living de celebreixon, tots els papers damunt la taula, fora les reivindicacions dels russos i ara toca desenvolupar les reivindicacions dels replegats que han anat de viatge pagat i amb dietes. Au vinga! quina manera de pedrer el temps mare de deu!

#13 no soy nadie, barcelona, 28/01/2022 - 08:09

Aquest serà el dia en què Europa se'n va enrodillar davant la superioritat catalana, perdó Catalunya, s'ha de disimular i deixar-xar que aquesta xusma es pugui acostar a nosaltres

#12 Alien, menjant crispetes , Saturn, 27/01/2022 - 21:05

Pues nada, que le explique lo de las brujas y tal y cual. A ver si el Parlamento Europeo se apunta también a debatir estos temas tan superinteresantes y urgentes.

#11 El Sifoner, Es secesion no independencia, 27/01/2022 - 20:53

(..en el marco de los trabajos de la Eurorregión a la que pertenecen Catalunya, Balears y la región francesa de Occitania.)
EURO-REGION, que es lo que corresponde, la CCAA de Cataluña es una region de España.

#10 Galba, Barcelona, 27/01/2022 - 20:37

Ara sí: ho tenim a tocar!