Publicitat
Política · 30 de Juny de 2022. 10:06h.

La Generalitat va retirar la denúncia contra l'empresa de les mascaretes en tres dies

L'Oficina Antifrau diu que el contracte va ser un "acte de temeritat"

La Generalitat va retirar la denúncia contra l'empresa de les mascaretes en tres dies

La Generalitat va fer marxa enrere amb la denúncia per una presumpta estafa de 35 milions en la compra de material sanitari -màscares i vestits de protecció- contra l'empresa Basic Devices SL, amb seu a Vilafranca del Penedès que opera a Luxemburg, i la va retirar tres dies després de presentar-la.

La denúncia es va posar el passat 20 de març, quan es va aturar el pagament d'aquest import després que les entitats financeres implicades en la transferència advertís a la Generalitat que Basic Devices mai no havia manejat abans ingressos tan alts i que no comptava amb un historial conegut sobre operacions d'aquest tipus; però el dia 23, quan va transcendir a la premsa l'operació; la va retirar.

El director general de Política Financera, Josep Maria Sánchez, va declarar el dia 23 a les nou del matí a la comissaria de les Corts de Barcelona que la companyia havia aportat la informació "suficient per refutar els indicis d'estafa".

Sánchez, segons la declaració a la que va tenir accés e-notícies, va traslladar als Mossos un correu electrònic enviat pel secretari general de Presidència, Albert Castellanos, on es manifestava que "avui els responsables de l'empresa Basic Devices SL ens han aportat els detalls operatius referents a logística, operacions, i tota l'operativa financera nacional i internacional".

"La informació aportada és suficient per refutar els indicis d'estafa que havien motivat la denúncia presentada el passat 20 de març i et pregaria que la poguéssim retirar", afegia Castellanos en el correu tramès al director general de Política Financera.

Josep Maria Sánchez també va aportar un seguit de documentació on hi "consten les referències de la SICAV a on es va ordenar una transferència i les dues persones de contacte amb qui els responsables de l'empresa operen des de Luxemburg per acreditar la naturalesa de les operacions".

L'Oficina Antifrau remarca en el seu informe del 22 de febrer que el contracte va ser un "acte de temeritat" i detalla que "les mateixes persones que varen formular la denúncia del 20 de març, es varen personar, de nou, davant dels Mossos d'Esquadra per declarar la seva voluntat de desistir de la mateixa, ja que persones responsables de l'empresa contractista havien aportat informació considerada suficient per refusar els indicis d'estafa que havien motivat la denúncia".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Masias , Mis posaderas , 30/06/2022 - 14:06

Es lo que se llama “ el fet diferencial “

El la Republiqueta estelada de Castanystan ganar 35 millones de euros por vender mascarillas, es la cosa más normal del mundo. Lo que gana una vendedora de bragas en El Corte Inglés ya ni te cuento.

#10 Don Tancredo , El Carmelo , 30/06/2022 - 14:01

Què diu Antoni Bassas?

#10.1 Fernando, Mataró, 01/07/2022 - 10:10

Antoni Basas dice que si te la comes, te la empasas.

#9 Jos, VNG (Ghost Republic), 30/06/2022 - 13:55

No va ser cap temeritat, va ser un acte de fe llaçaire.

#8 A., Barcelona, 30/06/2022 - 13:50

Antifa!!! On ets? Això també és Mortadelo de El Confidencial? No reies tant amb els golfos del Medina i Ayuso brother? Els nostres són pitjors. Sou tant babaus i beneits els llacistes q un no es pot enfadar amb vosaltres, sino sentir pena. Us enganyen i us ho empasseu tot. Fica-t'ho al cap: els "nostres" són tant o + corruptes q els seus

#7 Carlos Gomez, tengo un amigo en Balay, 30/06/2022 - 12:34

Tot aixo son infundis d´aquella mala gent que els amics de Tv3 tenen perfectament identificada, vigilada i denunciada, la Caverna Anticatalana de tota la vida. La envidia los corroe

Com es pot posar en dubte l´honorabilitat d´una terra com aquesta, la del pantumaca y de los pinos de tres brancas

Envidia cochina.

#7.1 Carlos Gomez, tengo un amigo en Balay, 30/06/2022 - 12:44

"El Govern de Cataluña es el peor y el más corrupto de España. Así se desprende del Índice de Calidad de los Gobiernos Subnacionales de la Unión Europea, un prestigioso informe que elabora periódicamente la Universidad de Gotemburgo"

vozpopuli.com 24-5-2021

Diuen, diuen, diuen..