Publicitat
Política · 19 de Setembre de 2014. 13:41h.

La Generalitat veta mitjans catalans a la roda de premsa de Mas

En canvi deixa accedir-hi mitjans internacionals

La Generalitat veta mitjans catalans a la roda de premsa de Mas

Una funcionària de Palau deixant passar la ràdio alemanya Deutsche Welle

La Generalitat ha vetat aquest matí l’accés de mitjans catalans a la compareixença d’Artur Mas per valorar, en roda de premsa, els resultats del referèndum d’Escòcia amb l’excusa que havien d’estar acreditats “prèviament”.

La mesura ha afectat fins i tot els mitjans acreditats al Palau de la Generalitat que, habitualment, cobreixen les rodes de premsa del Govern de cada dimarts. Entre els que no han pogut accedir hi havia 8tv que ahir va entrevistar el president de la Generalitat. També d’altres de Madrid com El Mundo o Telemadrid.

El Departament de Presidència va demanar, en efecte, en la convocatòria d’ahir acreditar-se “prèviament”, però en canvi ha deixat accedir altres mitjans internacionals com el setmanari The Economist o la ràdio alemanya Deutsche Welle que, segons ha comprovat e-notícies, tampoc no estaven “prèviament” acreditats.

Les relacions del cap de premsa del president Mas, Joan Maria Piqué, amb la resta de mitjans han estat sovint tenses. Fins i tot alguns fotògrafs l’acusen de “voler sortir massa a les fotos” perquè sempre se situa al costat o darrere del president.

L’any passat, per la Diada, també va organitzar una roda de premsa de Mas amb mitjans de comunicació internacionals a la qual no van ser convidats els mitjans d'aquí, la qual cosa va provocar malestar entre els periodistes acreditats a Palau.

Mitjans intentant entrar

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#42 CARLVS, REUS, 22/09/2014 - 00:10

NO ES ESTRANY. MIRA QUE SOU RUCS, SI ES POT DIR.

#41 Casper, Bcn, 20/09/2014 - 16:05

¿Pero desde cuando el e-Stultícias es un michá catalan?. Una mierda. Es nuestro. Y (casi) tan españññolazo como nosotros.

#38 spanish, Madrid, 20/09/2014 - 07:15

tan democrates ells jejejejejjejeejejejeje pitjor que Bostwana

#32 un funcionari, barcelona, 19/09/2014 - 18:44

Mira Xavier Rius, m, es igual el que t, hagi passat , suposo que t, ho mereixes per prepotent, el qu em molesta es que treguis la foto d, una funcionaria que esta fent la feina que li han demanat, com sempre el que es creuen poderosos, carreguen contra els mes debils.... treu, la ja ...

#31 ambaixadorCAT, UK, 19/09/2014 - 18:28

L'ANC, Omnium, ERC i CiU ens roban! Lladragots!