Publicitat
Política · 23 de Setembre de 2021. 17:55h.

La Generalitat vigilarà el català a les universitats

Més del 50% dels cursos s’imparteixen en aquesta llengua

La Generalitat vigilarà el català a les universitats

La Generalitat ha acordat fer un seguiment semestral per garantir el compliment respecte l’ús de de la llengua de docència de l’assignatura recollida en el pla docent de l’estudi oficial, que es fa públic abans de la matriculació de l’estudiantat.

La consellera Gemma Geis va explicar que “Govern i universitats ens hem refermat en el compromís de garantir els drets lingüístics dels estudiants i el professorat, així com també en assegurar el manteniment de la llengua de docència de les assignatures durant tot el curs”.

En la reunió de dimarts, en què van participat les dotze universitats de Catalunya i representants de l’estudiantat, es van establir mecanismes per fer un seguiment exhaustiu.

Concretament, les universitats elaboraran informes semestrals que lliuraran al Departament de Recerca i Universitats on es recolliran totes les incidències que es produeixin sobre canvis en la llengua de docència, així com les causes i motivacions d’aquest canvi.

D’aquesta manera, segons ha subratllat la consellera Geis, “podrem fer una radiografia clara, real i serena de l’abast de les afectacions existents i de les seves causes, així del compliment de la llengua de docència a les universitats”. “Tenir la màxima informació ens permetrà incidir amb polítiques pròpies per garantir els drets lingüístics de la comunitat universitària”, ha afegit Geis.

La Generalitat destaca que “la llengua catalana continua avui dia sent d’ús majoritari en la docència universitària i supera el 50% en els estudis oficials de grau”.

“Així, la forta internacionalització de la universitat, amb un augment de l’oferta d’assignatures en castellà i terceres llengües, especialment en els estudis oficials de màster i doctorat, no ha provocat en cap cas la reducció del nombre d’assignatures que s’imparteixen en català”, celebren.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 BEJOTA, BCN, 24/09/2021 - 12:12

IMPONER Y MULTAR ES HACERLO ANTIPATICO PORQUE LOS IDIOMAS MENORES SON SUSTITUIBLES. EN ESTE CASO POR EL CASTELLANO O POR EL INGLÉS.DESPOLITICEN EL CATALAN O LE PERJUDICARAN.

#12 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España., 23/09/2021 - 23:20

Y cada vez Madrid nos supera en riqueza por culpa de esta asquerosa casta catalanista.

#11 Masias , Mis posaderas , 23/09/2021 - 23:06

Seguro que de comisaría de política lingüística de la Madrasa han puesto a la de: “Tengo ganas de fuego “ fuego, fuego !! Necesito una manguera gorda !!! . Me salen del potorro chispas !!!

#10 sanitat i escoles, pais de bojos, 23/09/2021 - 22:08

molt bé vigilar tant, el següent que vigilaran són les llistes d'espera de la sanitat que no facin pena i gent es quedi pel camí, bona educació i no barracons , que no hi hagi tants alts càrrecs cobrant pastons i menys gent que ho passa malament... com el referèndum serà, només la pregunta que ells volien enlloc de les preguntes que cal.

#9 Marcial Heredia, el circo de la tele, 23/09/2021 - 20:33

Vuelta al medioevo.

#9.1 Onofre de Dip, Barcelona, 23/09/2021 - 21:33

Todo lo contrario, don Marcial. La universidad medieval era profundamente internacionalista y nada endogámica. Así, en la Sorbona de París, podía usted encontrar alumnos de toda la Cristiandad que se comunicaban y compartían ideas entre sí en latín, la "lingua franca" intelectual del momento, independientemente de su nacionalidad.

#9.2 Marcial Heredia, el circo de la tele, 24/09/2021 - 08:24

Lo digo porque son igual que frailes medievales. Todo el día con un pecado original a cuestas; haciendo de cualquier pavada, moral; y persiguiendo incansablemente a los descarriados con una vara.