Publicitat
Política · 7 de Setembre de 2012. 16:44h.

La Generalitat vol explicar el pacte fiscal al món

El Govern pretén 'internacionalitzar' la reivindicació

La Generalitat vol explicar el pacte fiscal al món

Una imatge del grup de treball pel pacte fiscal

En la reunió del grup de treball pel pacte fiscal, el Govern ha informat del procés d’“internacionalització” d'aquest tema que ha iniciat l'executiu i en el qual tindran un paper fonamental les delegacions del Govern a l’exterior.

“Estem pensant en l’organització d’alguna mena d’esdeveniments on es visibilitzin els arguments que té Catalunya, que aquí no només hi ha implicat el Govern i el Parlament, sinó el conjunt de la societat civil i que no és només acte de justícia interna, sinó de sentit comú en el conjunt europeu”, ha explicat Homs. Un procés que, ha destacat, també es farà a Madrid, ja que “mai s’hi ha anat d’una manera col·lectiva, organitzada i potent”.
 
En relació al termini de negociació del pacte fiscal, Homs ha advertit que, tot i que no s’ha fixat una data límit, el procés “no es pot eternitzar als dits”. “Hi ha d’haver un horitzó de treball finit que no pot anar més enllà dels propers mesos”, ha manifestat.
 
D’altra banda, el portaveu del Govern ha considerat “sorprenent” el plantejament del Govern espanyol sobre la distribució de l’esforç de compliment del dèficit al conjunt de les administracions públiques de l’Estat, que “no és equitativa” ni “té a veure amb la despesa social” de les administracions. I en aquest sentit ha anunciat que “el Govern promourà tots els mecanismes de caràcter polític, de fer pinya, perquè és la urgència més immediata que tenim”, fixant-se sobretot en l’objectiu fixat per al 2013.

El president del Govern, Artur Mas, per la seva banda, farà “la defensa íntegra” de la resolució del pacte fiscal aprovada per l’“àmplia majoria” del Parlament en la reunió que mantindrà amb el president espanyol, Mariano Rajoy, el proper 20 de setembre, posant l’accent en “el dret a decidir”.

Així ho ha traslladat als integrants del grup de treball del pacte fiscal, que s’ha constituït aquest divendres al matí al Palau de la Generalitat. El pacte fiscal s’ha de presentar i defensar “d’una manera clara, nítida i sense matisos a Madrid”, ha reblat Homs, en la compareixença posterior a la reunió.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#2 jacques, us, 08/09/2012 - 12:07

ajajajajajajajaj aquests es pensen que són el centre del món, "ergo omnes",

#1 Patateta, Horta, 07/09/2012 - 16:56

No volem un pacte fiscal descafeinat dins la cotilla del marc legal de la vigent constitució espanyola del 78, no volem ser una Baviera descafeinada del mediterrani, volem ser la Dinamarca o la Holanda del mediterrani.

#1.1 Kropotkin, Vic, 07/09/2012 - 17:41

"La Dinamarca o la Holanda del mediterrani". Jua, jua, jua,... Si y yo quiero cobrar lo que cobra Messi... Jua, jua, jua,...

#1.2 Patateta, Horta, 07/09/2012 - 19:29

Catalunya estaria entre els 5 primers Estat d'Europa en PIB per capita si fos independent. Així ho diuen els economistes que ho han estudiat.

#1.3 Kropotkin, Vic, 07/09/2012 - 21:02

Santa inocencia.... Jua, jua, jua,...

#1.4 Hernández Taca, Barcelona, 08/09/2012 - 00:30

Patateta, O sea que después de 300 años de continuo expolio, Cataluña sería tendría un PIB per capita mayor que Alemania.

Eso va a ser que nos hemos quedado cortos y deberíamos haber expoliado más y mejor a Cataluña.

Os contradecís como cretinos.

#1.5 spanish, Madrdi, 08/09/2012 - 04:11

eso lo dicen los economistas que han puesto lo que eles ha dado la gan....por que Omnium y otras entidades han presentado una mocion a la comision europea para modificar el tramite d e acceso a al UE ? porque saben que quedaria fuera y seria la ruina cosa que no dicen

#1.6 Patateta, Horta, 08/09/2012 - 10:25

#1.5

tots sabem que Noruega o Suissa son paisos "ruinosos". La UE no te constitució i la integració política és pobre, això genera disparitat d'interpretacions juridiques, però de facto o en posterioritat, tots els Estats de l'Europa occidental formaran part de l'Unió. Aquest tema és irrellevant.

#1.7 Patateta, HOrta, 08/09/2012 - 10:34

#1.4

Estem parlant del PIB per capita euros i la Catalunya autonomica ha superat molts anys a Alemanya i França i tenia la mateixa puntuació que UK, només els microestats el superen. En cas d'independencia es queda entre els 5 primers, i dels mes rics del mon com ratifica el Dr Rogoff de l'FMI.