Publicitat
Política · 14 de Juny de 2022. 16:39h.

La Generalitat vol reforçar la presència a l'"Àfrica al sud del Sàhara"

Viatge de la consellera Alsina i dos alts càrrecs més al Senegal

La Generalitat vol reforçar la presència a l'"Àfrica al sud del Sàhara"

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, farà un viatge de treball al Senegal a partir d'aquest dimecres per informar les autoritats locals de l'obertura de la Delegació del Govern al país i per "reforçar la seva presència a l'Àfrica al sud del Sàhara i enguany ho fa al Senegal com a país prioritari per a l'acció exterior catalana, tal com marca el Pla Àfrica 2020-2023".

Alsina estarà acompanyada pel secretari d'Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i el director general de Cooperació al Desenvolupament, Josep Desquens. La delegació, amb seu a Dakar, va ser creada pel Govern el 2020 i està actualment encapçalada pel delegat Javier Calderón, nomenat el passat mes d'abril, que també acompanyarà la consellera durant la visita al país.

El Departament informa que "la diàspora senegalesa a Catalunya és un altre dels aspectes fonamentals a l'hora d'escollir el Senegal com a seu de la Delegació del Govern a la regió" i remarca que Catalunya acull "una nombrosa i organitzada comunitat senegalesa, amb més de 24.000 persones, segons dades del 2021, i és la primera comunitat de l'Àfrica al sud del Sàhara a Catalunya".

Victòria Alsina també mantindrà reunions amb diverses agències de les Nacions Unides que tenen seu al país i amb qui el Govern de Catalunya ha col·laborat. La consellera visitarà projectes de la cooperació catalana tant a Dakar com al territori de la Casamance, com ara els Fons de dones impulsats per l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

A més, Alsina es trobarà amb la comunitat catalana que viu al Senegal, amb actors vinculats amb la diàspora senegalesa a Catalunya i amb contraparts de les ONGs catalanes. El viatge de treball es desenvoluparà entre el 15 i el 19 de juny.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#14 David, Mataro, 15/06/2022 - 18:16

No hace falta reforzar nada. Pronto cataluña ya sera toda ella africana. Eso si, se hablara catalan...jajajajajaja

#14.1 Fernando, Mataró, 17/06/2022 - 08:28

Ni eso. Se hablará árabe coránico.

#13 Arnat, Barcelona, 15/06/2022 - 11:41

Han perdut tot bri de vergonya amb lo qual s'escau poder dir que son uns pocavergonyes. Tenen un terriotori que han enfonsat en tots els ambits, social, economic i cultural, amb un desgavell a les escoles, en l'ordre public, a les carreteres, a la sanitat, i aquesta cràpula va al Senegal de vacances pagades per confirmar el seu parasitisme absolut

#12 pepe, andorra, 15/06/2022 - 11:09

Es totalmente ilegal q un gobierno regional del tres al cuarto haga politica exterior, aunque tiene mas bien pinta de una operacion de corrupcion, se le da el dinerito a las wagner/blackwater y a partir de ahi se reparte entre amigos y conocidos. Nada nuevo, ya lo hacia polanco con los libros de texto en america del sur.

#12.1 pepe, andorra, 16/06/2022 - 12:31

las ONG son las blackwater y wagner de la corrupcion institucional. A partir de ahi se reparte, yendo una parte a los dirigentes locales para q se callen. Solo hay q leer cualquier boletin de cualquier taifa o hay-untamiento para darse cuenta. Pero mientas haya tontos, los listos viviran.

#11 Tabarnés puro, Barcino, 14/06/2022 - 21:45

Es logico. Desde que nos han convertido en la "Dinamarca del Sur", y por tanto en sud•daneses, es normal que quieran estrechar relaciones con los países vecinos: Sudán, Etiopía, República Centroafricana, ....

#10 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 14/06/2022 - 20:31

¿Pero de qué comunidad catalana de Senegal hablan? ¿lo dicen por el blanquito que va con una estaca en mano y el gorrito de lana? Ese tiene atemorizado a Simba, llévenselo.