Publicitat
Política · 22 de Març de 2016. 14:27h.

La Genereralitat garanteix atenció sanitària a tots els immigrants sense papers

Comín al·lega que és “un deure jurídic”

La Genereralitat garanteix atenció sanitària a tots els immigrants sense papers

Munté i Comín, durant la roda de premsa

El Govern ha iniciat avui els tràmits per aprovar l’avantprojecte de Llei d’Accés Universal a l’Assistència Sanitària que preveu l’assitència gratuïta també als immigrants sense papers. La llei preveu esmenar el reial decret 16/2012, de 20 de abril, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del sistema de salut.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha explicat que la mesura afavoreix 65.000 persones que ara podran accedir “a tota la cartera de serveis” perquè, en la seva opinió, és “un deure jurídic”. Comín, tanmateix, ha evitat donar dades econòmiques sobre el que costarà la iniciativa perquè “és una dada irrelevant”. “El que es tracta és de garantir aquest dret al marge de l’impacte econòmic”, ha insistit.

Comín, en la seva primera compareixença al Parlament, va reconèixer que el tema de les llistes d’espera -un dels problemes endèmics de la sanitat catalana- era de difícil solució i que calien com a mínim mil milions d’euros.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#30 Rafa, Barcelona, 23/03/2016 - 08:00

Insostenible. Ni podem mantenir la Sanitat per a nosaltres els autòctons. Anar contra els milionaris? Han fotut el camp fa anys amb la pasta. La solució és començar a entendre que un delinqüent que comet la il·legalitat de travessar una frontera sense permís i estar aquí pel morro no té dret.

#28 Vergonya aliena sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 22/03/2016 - 23:17

Llibre per comprar el proper Sant Jordi "Com rebentar la Seguretat Social" by Toni Comín. Edicions Pocasolta.

#27 Ona, Valls, 22/03/2016 - 21:51

I com no ha d'estar "petada" la Seg Social si hi ha més gent que rep el servei que la que paga

#25 Galba, Bcn, 22/03/2016 - 20:19

Aquest paio, ja em perdonareu, es tonto.
Primer, no es un deute juridic, en tot cas sería humanitari.
Segon, com que la despesa es irrelevant?. Si per acabar amb les llistes d'espera fan falta 1,000 millons de E., per fer un gratis total sanitari quant?

#24 Galba, Bcn, 22/03/2016 - 20:12

Molt be. Així es fa. Que vinguin tots els que vulguin. Els hi curem la leucemia, els hi fem un transplant de fetge, els hi fem un canvi de sexe aprofitant la tirada, els operem del nas, i del pit, els hi cambien el maluc. I tots tant contents.

Es pot ser més ruc?