Política · 17 d'Agost de 2011. 10:50h.

La 'generositat' de Benach

L'expresident del Parlament va renunciar perquè ERC va pedre la plaça de senador a Madrid

La 'generositat' de Benach

Benach, a la seu d'ERC, en una foto d'arxiu

L'expresident del Parlament, Ernest Benach, va demanar dimarts a Joan Ridao que cedís pas a Alfred Bosch en la llista al Congrés. En unes declaracions a Rac1 va afirmar que "els grans polítics són aquells que demostren generositat" i que "una bona solució és que Ridao faci tàndem amb Alfred Bosch".

Benach -com Montilla-, va renunciar al seu escó de diputat després del 28-N en un acte de 'generositat' després dels mals resultats d'Esquerra, però la decisió de l'expresident del Parlament tenia a veure més en decisions personals. "Benach va plegar perquè vam perdre la plaça de senador pel Parlament", ha admès una font de la direcció del partit.

Iniciativa, en canvi, va mantenir l'escó la qual cosa va permetre a l'exconseller d'Interior, Joan Saura, ser escollit en representació de la cambra i continuar en polítca -malgrat el desgast que va suposar el seu pas pel departament- després cedir ser cap de llista a Joan Herrera.

En cas contrari, Benach hagués passat de ser president de la cambra catalana a un diputat 'ras i curt'. L'única opció era la presidència d'una comissió parlamentària però les més importants estan en mans de CiU, PSC i PPC. Esquerra només té la presidència d'una comissió, la de Benestar, Família i Immigració presidida per la diputada i exconsellera Carme Capdevila.

L'expresident del Parlament formava part del sector Carod, però al darrer congrés va quedar en tercera posició -malgrat el seu càrrec institucional com a president del Parlament- per presidir ERC: Puigcercós va assolir un 37,2% dels vots i fins i tot el va guanyar l'exconseller Carretero amb un 27,5%. Benach es va quedar amb un 26,6%.

Posteriorment es va acostar a Puigcercós a canvi d'anar segon per Barcelona com, en teoria, mostra d'unitat, en comptes de per Tarragona. Al final, ERC va salvar pels pèls l'escó per Tarragona -el cap de llista era el llavors tinent d'alcalde d'aquesta ciutat Sergi de los Ríos-, però per exemple a les darreres eleccions municipals no ha tret representació ni a Reus.

A més, com a expresident de la cambra -com el de al Generalitat- compta amb una 'jubilació' daurada: el 80% del sou (104.000 euros) durant quatre anys i després el 60%.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#12 Jordi Tallaferro, Barcelona, 18/08/2011 - 11:23

Millor que no faci propostes de generositat, doncs se li hauria de suprimir el sou vitalicii que es posi a treballar com els demés ciutadans. Es jove i si val es pot arribar a guanyar bé la vida. Però treballant.

#11 jk, vic, 18/08/2011 - 11:07

si es verdad............solo puso reposapies en su coche oficial y pudo ponerlos en todas las dependencias del parlament donde reposaba sus sacrosantas posaderas.........

#10 Martina, Cornellà, 17/08/2011 - 18:59

Es veu que l'e-notícies ha agafat becaris convergents per a l'estiu. La mateixa línia de sempre, i els mateixos energúmens fent comentaris amb odi i bilis a dojo cap a Esquerra.

#9 Pep, Vic, 17/08/2011 - 17:05

Les renúncies vénen per motius econòmics. Benach cobra mes de jubilat que de diputat. Montilla cobra mes de jubilat que de diputat. L'alcalde de tona cobra mes de la diputació que d'alcalde i renúncia al sou d'alcade. L'alcalde de mollet s'apuja el sou al perdre el sou de la diputació.

#8 Xavi, Conyeta, 17/08/2011 - 16:15

No ens podem permetre deixar escapar cervells i gent tan preparada. O els mantenim aquí d'alguna manera o acabaran fugint a Alemanya o els Estats Units. Necessitem més gent d'aquesta mena, són el futur de Catalunya, l'auténtic motor que ens farà sortir da'questa crisi. :P