Publicitat
Política · 22 d'Abril de 2015. 19:08h.

La gestió de Rigau indigna la comunitat educativa

La consellera va dir que el nen que va matar un professor era “una gran víctima”

La gestió de Rigau indigna la comunitat educativa

Rigau, en una imatge d'arxiu

Les declaracions de la consellera Irene Rigau, després que un nen de 13 anys matés un professor amb una ballesta en un institut de Barcelona, han provocat malestar en sectors de la comunitat educativa.

Rigau, en efecte, atribuïa la tragèdia a "possiblement un brot psicòtic" de l’alumne i descartava un cas de violència escolar. L’endemà, en una entrevista a Catalunya Ràdio, insistia en que “estem davant d'un cas clar de malaltia mental” i apuntava a que “ha mort un professor, però hi ha una gran víctima, que és el nen”.

Precisament, aquestes darreres paraules són les que més indignació ha aixecat entre la comunitat educativa. “Aquí hi ha una víctima que és el professor”, ha assegurat en declaracions a e-notícies una professora d’un centre del Baix Llobregat.

“La consellera ha estat molt desafortunda amb aquestes declaracions”, ha afegit abans de dir que “la majoria estem molt rebotats amb la seva gestió i només ens faltava això”. “Són tantes coses,… jo em carregava en Maragall però ara el trobo a faltar”, ha comentat després d’assenyalar que “s’estan carregant l’educació”.

També ha considerat que el nen de 13 anys que va matar el professor “també és una víctima, però d’un altre tipus”. “Rigau sempre parla de l’escola inclusiva, però amb les retallades no hi ha professionals als centres que puguin detectar determinats problemes en els nens. Amb més professionals es podrien detectar certes coses i fets com els que han passat potser es podrien evitar”, ha explicat. “I això sense parlar que no ens podem ni posar malalts perquè no hi ha substituts”, ha puntualitzat.

D’altra banda, una altra professora -en aquest cas d’un centre de Barcelona- ha apuntat de la mateixa manera que “la consellera no ha estat bé en les seves declaracions”. “És un moment molt sensible i s’hauria d’haver centrat més en la gestió de la tragèdia que en fer qualificacions”. “Evidentment que el nen pateix algun tipus de patologia, però parlar així pot fins i tot ser perjudicial de cara a un futur”.

En aquest sentit, ha manifestat que en alguns centres “les converses entre els alumnes eren sobre si el menor que va matar el professor hauria d’haver triat una altra arma diferent i d’altres especulacions sobre la tragèdia a la Sagrera. No és bo que arribin a tenir tanta informació i que sentin determinades coses”.

Finalment, una psicòloga infantil ha considerat en declaracions a aquest mitjà que Rigau “hauria d’haver estat més prudent”. D’una banda “no pot parlar de brot psicòtic” poques hores després dels fets i tampoc “pot dir tan alegrement que malgrat que hi ha un mort la gran víctima és el nen”. “No ho hauria d’haver dit i menys fent tan poc que havia passat, és un moment delicat i hi ha moltes persones afectades”.

Tot i això, ha afirmat que “té certa raó en dir que el nen és una víctima, però és no la gran víctima”. “És una víctima de la situació i per dir-ho d’una manera una víctima del sistema perquè s’està fallant en moltes coses”.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#42 Marga, Premià de Mar, 24/04/2015 - 20:17

El 20 d'abril dos adolescents "psicòpates" van protagonitzar la matança a l'institut de secundària Columbine als EEUU i és el dia que va néixer Hitler.

#41 Ramon, BCN, 24/04/2015 - 13:00

Senyora Rigau DIMITEIXI ,DIMITEIXI.

#40 Joan, Reus, 24/04/2015 - 12:38

La víctima principal és el professor mort
La segona víctima som els professors i alumnes morts de por
Les retallades ens deixen desprotegits
La consellera no es preocupa per nosaltres
Menteix quan diu que és un brot psicòtic
La llista i l'arma demostren premeditació
El dia tampoc no és casualitat

#39 goretti, sant pol de mar, 24/04/2015 - 11:56

Justificar l'assassinat ,és una vergonya.Si volen amagar aquest cas i justificar a un criminal jo vull saber qui és. Si un dia amb toca fer classe amb ell vull que estiguin els pares i la senyora Rigau el meu costat.

#38 Goretti Salazar Pou, Sant Pol de Mar, 24/04/2015 - 11:42

El comentari de la Senyora Rigau no ha fet més que donar més inseguretat el professorat.
Les víctimes no son més que el difunt els seus familiars,professorat i nens que han viscut aquesta tragèdia. Molts d'ells no oblidaran mai axó.
Està clar penso jo que a l'escola no és pot venir amb una ballesta