Publicitat
Política · 9 d'Octubre de 2019. 20:26h.

La Guàrdia Civil avisa en català

“Ho tornarem a fer”

La Guàrdia Civil avisa en català

Pedro Garrido

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, ha advertit l'independentisme que “ho tornarem a fer” si es torna a repetir un referèndum com el de l’1-O. “Ens mantenim ferms en el nostre compromís amb Espanya de treballar per la llibertat i la seguretat de tots els ciutadans”, ha afirmat en un discurs en català durant la celebració -avançada- de la Mare de Déu del Pilar a la caserna de Sant Andreu de la Barca.

“Ho vam demostrar fa dos anys, ho hem fet de nou recentment. I cada vegada que sigui necessari ho tornarem a fer, perquè tenim la convicció que la societat que servim entén i creu que no hi ha llibertat ni seguretat fora del marc de la llei”, ha assegurat. Unes paraules que arriben a pocs dies de publicar-se la sentència judicial del procés.

D’altra banda, Garrido s’ha referit als nou membres dels CDR detinguts el passat 23 de setembre per qualificar-la de “brillant” i relacionar l’anomenada “revolució dels somriures” amb “l’odi i la mesquinesa”. “Els pretesos somriures revolucionaris es converteixen, amb més facilitat de la que es podria pensar o desitjar, en el rictus que dissimula l'odi i la mesquinesa capaç de generar destrucció, dolor i patiment sota la justificació de la defensa d'una causa que la llei no contempla”, ha manifestat.

El màxim responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya ha assenyalat que “independentisme i terrorisme no són el mateix”, però ha alertat que “els que, volent recórrer el camí de la independència, triïn seguir, d'una o altra manera, el camí del terror han de saber que els combatrem sense treva ni pena”.

A la celebració de la patrona de la Benemèrita, hi han assistit els comandaments dels Mossos d'Esquadra, però han marxat abans d’hora per considerar ofensiu el discurs de Garrido.

Publicitat
Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#34 Bougainville, Barcelona, 11/10/2019 - 18:00

Quina mala pinta fa el General. Recorda molt a un personatge de "Traffic", el tèrbol General Salazar, que volia "chingar" al cartel de Tijuana per protegir els seus amics. La Guàrdia Civil.... campions del món en cargolament de genitals, ho ho ho.

#33 Coque, El Centro de Tabarnia, 11/10/2019 - 08:56

Ahora piden el cese de este General por su palabras, pero...

-Él tambien tiene derecho a la libertad de expresión al igual que reclaman los indepes para si mismos.
-Estaba ejerciendo su puesto cuando habló, cosa que Torrà hace igualmente y nadie le critica
-Tal y como dicen de los CDR, hasta no consumar actos no se deberían tomar medidas
Su l

#32 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 10/10/2019 - 19:23

A los indepes, que les hagan ver la pura y dura realidad y legalidad no les interesa; mejor están en su inexistente galaxia hilarante

#31 Pere Feixa, bcn, 10/10/2019 - 14:06

Mai he sentit cap empatia per el cos de la GC.Ni ara ni abans.

#31.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/10/2019 - 15:04

Vaya, después de saber esto, creo que la dirección general de la GC ha convocado un gabinete de crisis para abordar la situación.

#31.2 Figueras, Figueras, 10/10/2019 - 16:18

Pere, espero que no et dediquis a la muntanya, de ser així, buscat una bona assegurança privada...

#30 AnnaMollet, Mollet, 10/10/2019 - 13:43

La Guardia Civil cumplió e hizo cumplir la Ley; y LO VOLVERÁN HA HACER. Ellos cumplieron un mandato judicial, y cumplieron con la Constitución y el Estatut. Todo lo contrario que hicieron los Mossos, aliándose con unos políticos que hicieron UN GOLPE DE ESTADO.

Doy las gracias a la Guardia Civil por ser policías de verdad.