Publicitat
Política · 21 de Març de 2019. 12:05h.

La Guàrdia Civil confirma el préstec de la Xina

Va trobar un correu electrònic que es "demanava 11.000 milions per a la independència

Un caporal de la Guàrdia Civil ha afirmat en la seva declaració com a testimoni en el judici del procés que "es va trobar un correu electrònic en un pen drive" de l'exsecretari d'Hisenda Josep Lluís Salvadó "sense remitent" en què "demanava un finançament de 11.000 milions d'euros a la Xina".

Quan va sortir aquesta informació a El Mundo el passat 27 d'octubre, Carles Puigdemont va fer un tuit qüestionat la informació. "Però no havíem quedat que eren els russos", va manifestar en un retuit a l'advocat Gozalo Boye, que es preguntava: "Com els xinesos ho van pagar tot d'on es treuen això de la malversació?".

L'agent, que va analitzar els correus de Salvadó, també ha dit que comptabilitzaven "6.000 milions d'ingressos dels ajuntaments i 1.500 d'impostos propis" a més dels "4.500 milions del sector públic català". "Tot aquests diners és el que ells necessitaven per suportar des de la declaració d'independència fins que tinguessin una estructura administrativa pròpia que els permetés recaptar impostos".

L'agent de l'Institut Armat ha subratllat que hi havia "moltíssima" documentació sobre estructures d'Estat. "El registre del senyor Salvadó va ser espectacular en documentació. Duanes, cadastre, agència tributària, fonamental, perquè hi havia una preocupació molt gran pel que fa al finançament", ha afegit.

També ha dit que es va trobar "un llistat" de futures estructures d'estat. "De totes les que hi havia em vaig fixar en el codi tributari català ia l'Agència Tributària Catalana, que era el meu àmbit d'actuació". A més, ha afegit que "vaig veure un inventari d'actius i passius a repartir" amb l'Estat espanyol en cas d'independència.

El cap de la Guàrdia Civil, d'altra banda, ha dit que de l'informe elaborat s'extreu que el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, havia fet viatges a l'estranger per trobar "finançament internacional" quan era el secretari d'Economia.

Finalment, ha explicat que "el senyor Aragonès va viatjar, amb més gent, a Eslovènia" i en la documentació "hi havia un full de ruta que posava 'Independència d'Eslovènia'". L'agent ha destacat que "era una comparativa, però no era exacta"; i ha subratllat que es destacava que "Iugoslàvia era una federació a colpaso i Espanya és un país més poderós".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#14 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 21/03/2019 - 19:50

tranquilos, que para los auténticos creyentes nada de esto está pasando, todo son mentiras del maligno para poner a prueba su fe verdadera

palabra de Pujol, te alabamos señor

#13 PMM, Sabadell, 21/03/2019 - 18:25

Ya lo dijo Santi Vidal en aquella infame conferencia que dio, que habia un pais dispuesto a financiar la futura republica. No se atrevio a decir entonces que el prestamista iba a ser la gran democracia china.

#12 soloesmiopinon, Tabarnia, 21/03/2019 - 16:52

Obviamente los chinos no son tontos y no prestaron ese dinero a esa colla de trileros y ladrones. Si tan patriotas son, podrían haber aportado todos los millones que tienen en Suiza, Andorra y otros paraísos fiscales procedentes de los diferentes robos de nuestros impuestos como el 3% y otras muchas corruptelas.

#11 Villatortas Post, La Puebla del Memebrillo, 21/03/2019 - 16:25

Last news: Una vez examinado el texto del mensaje de la Generalidaz, el comité central del partido de los chinos ha decidido enviar una respuesta que dice lo siguiente: "Por el momento aplazamos el envio de los 11 mil millones y entretanto les ofrecemos un gato de plástico de esos que mueven los brazos y que traen una suerte de la óstia". Besos-

#10 Jordi BR, L'H, 21/03/2019 - 14:58

Estaria bé, que s'informés també l'origen i el destinatari del citat correu electrònic, perquè potser l'existència quedaría bastant en entredit

#10.1 Montserrat, Barcelona, 21/03/2019 - 15:45

Pero a tu que t'han donat per fer-te desapareixer el sentit comú? No en tens prou de veure el nivell que tenen aquests pocavergonyes que heu col.locat a les institucions? No et sent estafat per un bandarra que declara la independencia i fuig amagat l'endemà? I aquest personatge era un president? O es que cobres diners per no pensar? Pren aire fresc

#10.2 Jordi BR, L'H, 21/03/2019 - 16:36

Sentit comú???? Surt un Guardia Civil dient que un tio va a Xina demana 11.000 milions d'euros i vas tu i t'ho creus i això és sentit comú.
Sentit comú és davant d'un referéndum que no tindrà cap mena de recolzament , enviar un barco amb el Piolin dibuixat amb 6000 policies com a sardines a fotre hosties a Déu i sa mare. Fes-t'ho mirar

#10.3 Mercè, Barcelona, 21/03/2019 - 16:38

Què et penses que no es necessiten una muntanya de diners per portar endevant la “republiqueta de la srta Pepis”? A ells, l’únic que els interessa és la pasta. Si el poble passa penurias tan se’ls hi enfot. Això si que està muntat pel catalanisme burgès que s’estàn muntant el seu futur, no el dels catalans.

#10.4 FerranH, Barcelona, 21/03/2019 - 17:59

Montserrat...no facis cas del que diu en Jordi BR,. Els seus posts venen influenciats pel món de la ratafia de garrafón... juas juas juas

#10.5 Para Jordi BR, Barcelona , 21/03/2019 - 19:46

Lo que dice el guardia Civil está documentado y en poder del juzgado. Aquí no se trata de creer o no creer. Jordi, no divages.

#10.6 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/03/2019 - 00:03

Montserrat, no es que Jordi no tenga sentido común, es simplemente que forma parte de los pastores que transhuman el ganado.