Publicitat
Política · 28 de Juny de 2017. 10:07h.

La Guàrdia Civil interroga funcionaris de la Generalitat

Tècnics de la Generalitat estan declarant sobre la campanya institucional que incentiva els catalans que viuen a l'estranger

La Guàrdia Civil interroga funcionaris de la Generalitat

Campanya de la Generalitat

La fiscalia ha citat funcionaris de la Generalitat, segons informa Catalunya Ràdio, per saber què estan fent per censar les persones residents a l'estranger perquè puguin votar.

Des de fa dues setmanes, tècnics de la Generalitat estan declarant sobre la campanya institucional que incentiva que els catalans que viuen a l'estranger s'apuntin al registre de catalans a l'exterior. La fiscalia sospita que aquesta campanya forma part dels preparatius del referèndum de l'1 d'octubre.

Actuant com a policia judicial, la Guàrdia Civil ja ha citat mitja dotzena de persones. Algunes són funcionaris de la Generalitat, en concret del Departament de Difusió i també de la Conselleria d'Exteriors.

També hi ha personal extern al govern citat per la Guàrdia Civil: són els treballadors de l'agència de publicitat que la Generalitat va contractar per a la campanya ara investigada.

A totes aquestes persones les estarien citant com a testimonis, i se'ls pren declaració a la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona. Els agents els hi demanen informació i explicacions sobre la campanya que promou, que incentiva el registre dels catalans a l'estranger.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 pepe.----, andorra, 29/06/2017 - 08:34

Y el registro este ya esta aprobado por la Agencia de protección de datos? Y la competencia para los ciudadanos de España q residen en el exterior no es del gobierno central? ¿Puedo crear un registro de barceloneses en el exterior para pedir q voten en el próximo referendum por la autonomía de Barcelona?

#2 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 28/06/2017 - 16:04

Investigar d´on surt tanta astucia televisada ho ha de fer la Guardia Sivil perque els Mossos estan molt enfeinats desentrallant que coño es esto de la UDEF.

#1 botifler1914, Sinitaca, 28/06/2017 - 11:24

A algunos les empieza a apretar la corbata.