Publicitat
Política · 7 de Març de 2019. 17:12h.

La Guàrdia Civil investiga el procés des del 9N

“Tenim història, història, història acumulada”

El general de la Guàrdia Civil Ángel Gozalo, cap de l'Institut Armat a Catalunya durant l'1-O, ha revelat que s'investiga el procés independentista des del 2014, quan el Govern va començar a planejar la consulta del 9N. “La Guàrdia Civil, pel que jo sé, perquè ho vaig viure en primera persona, estava investigant el procés des del 2014. Abans del 9N famós”, ha assegurat a preguntes de la defensa. Ángel Gozalo també ha asseverat que “tenim història, història, història acumulada i molta intel·ligència bàsica”.

Pel que fa a l'actuació dels agents de l'1-O, el general de la Guàrdia Civil ha declarat en el judici del procés que va ser “racional, congruent i proporcionada” davant “actituds violentes” que es van trobar en alguns col·legis. “Es van trobar davant d'una situació molt difícil de gestionar amb un nombre de gent molt elevat amb una grau d'excitació que després es transmutava en actituds violentes”.

Gozalo també ha negat la utilització de gas pebre per part de “cap Guàrdia Civil”. En tot cas, ha explicat que a la localitat d'Aiguaviva (Girona) es va utilitzar un “gas de defensa personal” per a “incomodar al ciutadà i afavorir el moviment d'entrada o de sortida que es pretengui”. “A mi no em consta que hi hagi cap denúncia que hagi estat ruixat amb cap gas, i menys gas pebre”, ha conclòs.

Artur Mas, votant el 9N de 2014, en una imatge d'arxiu

Ángel Gozalo

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Didac B., Barcelona, 07/03/2019 - 19:33

Es evident que tenien d'investigar aquesta colla pero es va esperar massa en l'actuació, les detencions dels escolanets del processat Junqueras, el tal Salvadó i Jové i el duo-dinamico dels activistes de saló el tal Sanchez i el seu soci, es tenien d'haver neutralitzat, motius n'hi havia i la cosa hagues anat molt diferent

#1.1 JOSE MASSAGUE VENDRELL, Barcelona, 07/03/2019 - 20:56

La pregunta sobre el "gas pimienta" tenia la misma respuesta que sobre los miles de heridos ingresados en los hospitales: ¿Hubo alguna denuncia por el uso del gas pimienta, un gas prohibido en una fuerza del orden?