Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2018. 12:41h.

La Guàrdia Civil investiga si Aragonès volia demanar un crèdit a la Xina

Puigdemont se’n riu de la notícia

La Guàrdia Civil investiga si Aragonès volia demanar un crèdit a la Xina

La Generalitat que presidia Carles Puigdemont va negociar amb el Govern de la Xina la petició d'un préstec de 11.000 milions per crear un nou Banc Central de Catalunya, segons informa El Mundo a partir de les investigacions de la Guàrdia Civil.

El cos policial ha descobert en un pen drive de l'exnúmero dos d'Oriol Junqueras, Josep Lluís Salvadó, les comunicacions amb les autoritats orientals, que van ser dirigides per un tal "Pere" a qui els investigadors relacionen amb l'actual vicepresident català, Pere Aragonès .

El material revela que la Xina exigia saber si s'anava a "declarar unilateralment la independència" o si s'anava a "negociar amb el Govern espanyol".

Entre les noves proves descobertes per la policia judicial figura a més la relació de "preguntes formulades pel Govern xinès" abans de donar el vistiplau a la concessió del préstec multimilionari.

La Guàrdia Civil destaca que "una persona identificada com DM", la identitat de qui encara es desconeix, "va ser l'encarregada de mantenir un contacte preliminar amb autoritats xineses per tal d'informar sobre la necessitat de finançament extern que requeriria la Generalitat de Catalunya un cop s'hagués declarat la independència ".

També es destaquen les reunions mantingudes amb “representants d'entitats financeres amb presència internacional com eren DBRS, Morgan Stanley, Deutsche Bank, Pimco i Invesco". En el cas d'aquestes últimes, "durant el viatge a Londres el 13 de desembre de 2016" .

Un altre dels desplaçaments que ressalta la UCO va ser el que va portar a terme Aragonès a Eslovènia. Allà "va mantenir una reunió amb el que llavors era el president del Banc Central d'Eslovènia, que es va oferir a transmetre part del seu know how per a la creació del Banc Central de Catalunya".

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reaccionat a twitter amb ironia a aquesta notícia: "però no havíem quedat que eren els russos?", ha preguntat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Mefisto, BARCELONA , 28/10/2018 - 17:18


PERET "EL XINET"
VA ANAR A VEURE ELS XINOS,
A CAPTAR YUANS
PER ALS SEUS TOCINOS.
I ELS XINOS QUE EN QUARTOS
SÓN CONSERVADORS,
LI VAN DIR "APA BUENAS …
VEUREM TEMPS MILLORS …!"

#6 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/10/2018 - 23:21

¿Pero todo esto no era simbólico? Está claro que no. Y si no lo era, Pedrito, ven ahora nos dices que no era un golpe de estado.

#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/10/2018 - 16:44

I pensar que tot va començar amb l´inesperada visita de la UDEF al domicili del nostre Molt Honorable Vor v Zakone i amb un tortuos viatge en helicopter d´un sosias del Charlton Heston

I tot per escapolirse de l´angoixant ale al clatell de la Fiscalia Anticorrupcio i dels indocils del 15M

La que han liat els nets dels que van guanyar la guerra

#4 cata...quee, Montcada i Reixac, 27/10/2018 - 16:18

La ERC monta una hacienda paralela para hacer la DUI y el era responsable maximo.

#3 lepero, Barcelona/Tabarnia, 27/10/2018 - 14:26

Tanto si son rusos como chinos, es evidente que da risa.