Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2017. 12:27h.

La Guàrdia Civil sospita que CDC va desviar diners a l’estranger

Els agents van trobar en el despatx del tresorer un poder per gestionar “la direcció dels negocis del partit”

La Guàrdia Civil sospita que CDC va desviar diners a l’estranger

La Guàrdia Civil va registrar la seu de CDC a l'agost del 2015

La Guàrdia Civil sospita que Convergència podria haver desviat diners a l’estranger després de vendre la seu central que la formació tenia al carrer Còrsega. Així apareix en les diligències judicials del cas del 3%, segons revela aquest diumenge El Periódico de Catalunya. El rotatiu assegura que els diners es van camuflar presumptament a través de fundacions com la Fundació Privada Òmnium, vinculada a Òmnium Cultural i dissolta el 2010. D’altra banda, els agents que van registrar el despatx de l’extresorer de CDC, Andreu Viloca,  van trobar un “poder especial· signat per Artur Mas” en què li atorgava al gener de 2011 “la direcció dels negocis del partit”, segons revela El Mundo.

Els agents de la Guàrdia Civil també van localitzar en el despatx l’acte de venda (avalada per un notari) de la seu central de CDC a un grup inversor de Hong Kong. En el document apareix com apoderada d'aquesta companyia C. R. N., una dona que ostenta fins a 158 càrrecs en més d'un centenar de societats. La Guàrdia Civil considera en un informe que s’hauria d’investigar aquesta persona. Els agents subratllen que resulta “significativa” la seva figura, “circumstància que mereixeria posteriors investigacions a fi de descartar possibles muntatges societaris per encobrir algun tipus d'operació”.

L'escrit conclou que “convindria descartar que no s'està en una operativa dissenyada per posar béns de CDC fora de l'abast de les autoritats espanyoles recorrent a jurisdiccions no cooperatives”, ja que Hong Kong és un enclavament que està inclòs en la llista de jurisdiccions no cooperatives amb Espanya en matèria fiscal. La compravenda es va realitzar just un mes abans de les eleccions municipals. CDC va rebre 13,1 milions d'euros per l'operació.

Pel que fa al poder assignat a Andreu Viloca, el document està datat el 14 de gener de 2011 i el rubrica Mas “en qualitat de secretari general de CDC” i “en nom i representació del mateix partit”. Amb aquest poder, l’expresident traslladava  al llavors tresorer de CDC tota la responsabilitat de qualsevol operació financera duta a terme pel partit.

En el document, l’expresident autoritza al tresorer perquè “exerciti una sèrie de facultats”. Entre elles, com a part de la referida direcció dels “negocis” de la formació política, “comprar i vendre béns immobles, operar amb banca, efectuar operacions de préstec i altres instruments financers, operar amb lletres de canvi”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Gerard Bellalta, Sitges, 26/02/2017 - 14:38

Pues vaya movedad, si la Guardia civil entrase a saco tendrian un paro institucional en cataslunya

#2 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 26/02/2017 - 14:09

Van caient.

Agusti ves preparant el pijama

#1 Alguien, BCN, 26/02/2017 - 12:45

¡Rápido!¡ Preparen el referéndum antes de que nos juzguen!