Publicitat
Política · 22 de Febrer de 2019. 21:20h.

La guerra dels tuits

Fiscalia i defensa es retreuen les piulades de Jordi Sánchez

La guerra dels tuits

Piulada de Jordi Sánchez el 20 de setembre de 2017

Els tuits que va publicar Jordi Sánchez entre finals de setembre i principis d'octubre de 2017 van ser l'arma llancívola que la fiscalia i la defensa van utilitzar aquest dijous per incriminar o exculpar l'expresident de l'ANC dels delictes de rebel·lió i sedició.

El fiscal va destacar les crides a la mobilització que Sánchez va fer al seu compte de twitter per aturar “la guerra” que -segons l'expresident de l'ANC- es va declarar el 20 de setembre de 2017, amb els escorcolls al Departament d'Economia. “S'han equivocat molt, nosaltres volíem votar. Ells han declarat la guerra. Sortim a defensar les institucions pacíficament”, va publicar.

“Ha arribat el moment. Resistim pacíficament. Sortim a defensar des de la no-violència les nostres institucions”, va escriure a la xarxa social el matí del 20 de setembre, per afegir hores més tard que “nosaltres convoquem davant el Departament d'Economia” i va demanar que “tothom a Rambla Catalunya amb Gran Via. Aquest és el lloc de la mobilització”.

17429-3.jpg

31403-1.jpg

Aquestes són les piulades que va mostrar la fiscalia en la sisena sessió del judici de l'1-O per sostenir les acusacions de rebel·lió i sedició contra Sánchez. La defensa, per la seva banda, també va recórrer a alguns tuits de l'exlíder de l'entitat independentista per argumentar la seva actitud pacífica i no violenta.

“La Policia espanyola comença a actuar, la nostra resposta és el civisme. Aguantem pacíficament. La violència és seva, nosaltres a votar”, va manifestar l'1-O. El seu advocat, Jordi Pina va llegir una altra piulada en la que feia una crida a “seguir responent la seva violència només amb acció cívica i pacífica. Cap resposta violenta, és un parany. Nosaltres a votar”.

La defensa de Sánchez també va ressaltar-ne alguns publicats el 3-O de 2017 -el dia de l'aturada de país- en la mateixa línia. “Aturem el país per aturar la violència. Rebutgem la seva violència policial. Renovem el nostre compromís amb resistència cívica i no violenta” i “en totes les concentracions d'avui, mans amunt i silenci. La nostra resposta contra provocacions i violència”.

Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/02/2019 - 00:57

"Nacho de Sanahuja @NachoSanahuja
?
No em faria cap il·lusió a mi anar guanyant el judici per golejada a Twitter."

Saviesa de Santoni, pero saviesa.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/02/2019 - 22:12

"Renovem el nostre compromís amb resistència cívica i no violenta”. Sí, ya lo vimos y lo hemos vuelto a ver esta semana. Pero vuestro pinochismo se acabará cuando empiecen a desfilar los testigos que, a diferencia de vosotros, si mienten incurren en delito.