Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2022. 13:12h.

"La història del procés era falsa"

Josep Borrell: "ha quedat clar que Europa no aprova cap procés unilateral"

"La història del procés era falsa"

L'Alt Representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, ha manifestat en una entrevista al programa Cafè d'Idees de La2 i Ràdio4 que "el procés va ser una història que es va explicar als catalans i s'ha demostrat que era falsa".

Borrell ha subratllat que "ha quedat clar que Europa no aprova ni dóna suport a cap procés unilateral", però ha lamentat que "per entendre-ho, hem hagut de passar per un procés". El socialista ha afirmat que "l'única solució és el diàleg i els acords dins dels marcs de les lleis" i creu que Pere Aragonès "comença a entendre" que per canviar les "regles del joc s'han de respectar les regles del joc".

Josep Borrell ha defensat el "diàleg" entre independentistes i no-independentistes i "intentar trobar acords dins el marc de les lleis". També ha revelat que Toni Comín "va ser alumne meu" a la UPF i va tenir una "conversa educada" pels passadissos del Parlament Europeu. "No ha estat alumne meu", ha afegit quan Gemma Nierga li ha preguntat si ha tingut una conversa amb Puigdemont. "No hi he parlat mai", ha sentenciat.

Finalment, Borrell ha dit que no s'ha eliminat "l'essència" del delicte de sedició i que només s'ha canviat el nom: "Es busca una homologació amb la manera com es castiguen aquests fets", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#17 Coque, El Centro de Tabarnia, 28/11/2022 - 09:16

""Se busca una homologación con la forma en que se castigan estos hechos", ha concluido."

¿Qué tal si lo homologamos con Francia, donde los hechos hubieran conllevado cadena perpetua?

#16 Nou entreteniment, Chez Titole, 27/11/2022 - 12:17

Un nou pretext per perdre el temps i desviar atencions: Els gallecs diuen que Colon (en Cristofol) era cosí d'un tal Nosequantos de Soumaior un monjo que bebía Riveiro i menjava lacon con grelos i volen fer un experiment amb els ossos del monjo a veure si finalment es demostra que el Cristo (no el de la tele, l'altre) era gallec. Ja hi som!

#15 David, Mataro, 27/11/2022 - 10:33

La palabra de un socialista no vale nada.

#14 Flanagan , Tabarnia City, 26/11/2022 - 19:51

Tú también eres un falso que te has vendido al felon por seguir en el puesto.

#14.1 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 27/11/2022 - 12:23

La pena es que un hombre tan inteligente y por cuatro duros.

#13 bejota, bcn, 26/11/2022 - 11:37

LOS SEPARATISTAS CATALANES TIENEN UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F 2021.
Otto Von Bismarck : "España es el paÍs más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo consiguen.