Publicitat
Política · 8 de Febrer de 2011. 10:54h.

"La història dels països es fa en mil·lennis, no en minuts"

Artur Mas recorda que "com a mínim el 50% de la gent té lligams sentimentals amb Espanya"

"La història dels països es fa en mil·lennis, no en minuts"

Mas, a RAC 1

El president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a El món a RAC 1, ha reconegut que pel que fa als 80 km/h "potser ha fallat la comunicació, tot és millorable". "Vam dir que treuríem els 80 km/h, no la velocitat variable", ha recordat.

Pel que fa a la reunió amb Zapatero, "es van resoldre dues coses: Catalunya recupera 759 milions que se li debien i se'ns permet endeutar-nos entre 2000 i 2500 milions d'euros". També ha revelat que "vam parlar de l'Aeroport del Prat, sembla que les institucions catalanes hi podrien tenir veu i vot".

"Zapatero em va dir que entenia que hi hagués major distància emocional amb Espanya. Crec que ell també va trobar excesiva la sentència del Tribunal Constitucional", ha indicat.

Respecte a la relació amb Espanya, ha reconegut que "és possible que el cordó umbilical estigui debilitat, però la història dels països es fa en segles i mil·lennis, no en minuts. No podem tenir presses".

Tot i això, ha deixat clar que "estic més a prop d'aquells que pensen que Catalunya pot tenir vida pròpia. Però l'allunyament total amb Espanya és no entendre les coses. Una part importantíssima del teixit econòmic i productiu de Catalunya està lligat a la resta d'Espanya".

"I com a mínim el 50% de la gent d'aquest país té lligams sentimentals amb Espanya. Perquè els seus morts els tenen enterrats en els cementiris espanyols. Aquesta gent entén un pacte fiscal amb Madrid, però no el trencament amb Espanya", ha opinat.

Mas també ha garantit que "pagarem les nòmines” però ha reiterat que la Generalitat té “dificultats importants” de tresoreria.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Pepet, BCN, 09/02/2011 - 11:00

El veritable problema de declarar la independència de Catalunya està en aconseguir els traspassos dels recursos que Catalunya necessita per ser viable. Com, per exemple, pensions i demès prestacions socials, seguretat social, energies, infraestructures (xarxes, aeroports, ports, etc.).

#23 Pepet, BCN, 09/02/2011 - 10:57

... fins i tot, es pot ser un pais independent i mantenir la co-oficialitat del castellà i català per sempre... tot afegint-hi dla de l'anglès... o no?

#22 Pepet, BCN, 09/02/2011 - 10:56

... es pot ser un país independent i seguir tenint tractes familiars i comercials amb Espanya i amb la resta de països del món... o no? Ser un pais independent no vol dir tancar-se en una caixa fosca i hermètica i no tenir tractes amb ningú... quina estupidesa!

#21 Pepet, BCN, 09/02/2011 - 10:53

Què hi té a veure una cosa amb l'altre. Es poden tenir llaços familiars amb la resta d'Espanya i alhora ser independents... o no? Em puc dir López, Fernández o García, i ser català i independentista... o no?

#20 Juan, Barcelona, 08/02/2011 - 21:32

Habrá querido decir: con el resto de España. Vamos, digo yo. Porque una persona supuestamente instruida como el Sr. Más debería saber que España fue el resultado de la unión de las coronas de Aragón (donde entraba Cataluña) y Castilla.