Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2011. 21:18h.

La imatge de Catalunya

Mas demana al cos consular que ajudi "a situar Catalunya en el món"

La imatge de Catalunya

Artur Mas, amb els representants consulars a Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat durant el dinar que ha mantingut amb el cos consular acreditat a Barcelona, que l’objectiu fonamental i prioritari del Govern “és situar Catalunya en el món” i ha demanat la complicitat dels cònsols per aconseguir-ho.

“No som una regió perifèria de la Península Ibèrica, tenim vocació de centralitat. El nostre àmbit natural no deixa de ser el Mediterrani. Som gent d’arrels llatines, amb una llarga història però molt implicats amb Europa”, ha assegurat.
 
Davant d’una cinquantena de cònsols, encapçalats per la degana del cos consular, Rocío Pichardo, el president del Govern ha reivindicat que “Catalunya és una societat oberta i moderna, però a vegades se’ns intenta presentar com a alguna cosa folklòrica, perifèrica i tancada. I som exactament el contrari, per història, però també per voluntat i vocació”.
 
“Catalunya ha cregut sempre en Europa -ha afirmat- i si d’alguna cosa ens queixem de l’actual Europa és de poca ambició. Voldríem més Europa. Som un país tremendament obert al món”.

En aquest sentit, Mas ha demanat ajuda als cònsols per tirar endavant aquest propòsit que ha qualificat de “noble i necessari” i els ha convidat a què portin a Catalunya “delegacions dels seus països, ambaixadors, ministres, governs, empresaris i inversors” perquè “aquí el que volem és rebre gent de fora que tingui idees i projectes, acollir-los, i, quan decideixin quedar-se, que facin seu el somni català”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Juanito, Barcelona, 24/02/2011 - 19:50

O sea que haciendo uso de su particular modestia, el presidente de Cataluña les dice a los representantes extranjeros que la hagan publicidad pues como ellos saben Cataluña es un pais lleno de cualidades, vamos el mejor pais del mundo. Y van los cónsules y se ponen a la labor ...

#4 PXC DICE QUE HAY QUE EXPULSAR A TODOS LOS ILEGALES, bcn, 24/02/2011 - 12:53

MAS EL PRESIDENT DE AL-CATALUNYA
QUE SUERTE TIENEN TODOS ESTOS SAQUEADORES QUE NO HAYA ENTRADO PXC EN CAT

#3 Pere, Barcelona, 24/02/2011 - 11:40

Anem bé, quins collons!, des de quan Espanya ha considerat la cultura catalana com a pròpia?? L' únic català que considera pròpi son els calers que ens expolia. I en mas el què ha de fer es arreglar aquesta sangria que en 30 anys ni CIU ni el Tripartit, tots mamant, no han fet.

#2 joan, manresa, 24/02/2011 - 10:36

El Casal,10,25 h.--Sr.President,el somni Catalá no el farem precisament amb la genteta que ens arriba--només cal veure i lleguir cada día lo per aquesta personas fan--i en la gent preparada que ens marcha..,quedarem cuatre gats del País envoltats d'energumens sens eescrúpuls ,ni cultura.Estem aca

#1 MARC-SABATES.COM, Barcelona Catalunya //*//, 23/02/2011 - 23:48

Volem l ' independència , res més .