Publicitat
Política · 2 d'Abril de 2019. 20:43h.

La imatge dels Mossos queda tocada

Creixent desconfiança dels aparells de l’Estat

La imatge dels Mossos queda tocada

Comandaments dels Mossos quan el cos va rebre la medalla d'or del Parlament

Els testimonis de la Policia que han declarat aquest dimarts en el judici del procés han posat en dubte la lleialtat dels Mossos d’Esquadra a causa de “l’actitud passiva” que van mantenir l’1-O. “L’actitud dels Mossos va ser passiva la major part de les vegades i, en d'altres, van obstaculitzar la nostra feina”, ha assegurat el comissari en cap de la Brigada d’Informació del cos.

El cap policial, d’altra banda, ha acusat la Policia de la Generalitat d’haver-los espiat el dia del referèndum. L’agent ha relatat que va tenir accés a una documentació que incloïa “una instrucció perquè es comuniqués qualsevol moviment de Policia Nacional i Guàrdia Civil”. “Es va filtrar un document per tot Catalunya on apareixien els nostres moviments previstos per a l’1-O”, ha assegurat el testimoni.

La lleialtat institucional de la Policia de la Generalitat també ha quedat tocada amb la declaració de dos guàrdies civils que han denunciat que una parella de mossos va identificar com a “piolins” a un grup de cinc agents de la Benemèrita de paisà a Lleida.

“Allà van els piolins i van començar a aplaudir-nos al nostre pas”, segons han manifestat dos agents de la Guàrdia Civil. Aquesta versió, tanmateix, ha estat matisada per un mosso que ha reconegut que “el meu company em va dir en veu baixa que aquests podríem ser piolins”, però ha negat que els aplaudissin.

Aquestes declaracions en el Tribunal Suprem coincideixen amb la proposta que ha fet el líder del PP, Pablo Casado, perquè la Policia i la Guàrdia Civil puguin donar ordres als Mossos. “La prevalènça de la Policia i la Guàrdia Civil sobre les policies autonòmiques, locals i guàrdies urbanes ho hem de destacar. No podem tornar a veure enfrontament com els que vam veure l’1-O ni podem tolerar les ordres il·legals”, ha defensat Casado.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Pepe, Alacant, 03/04/2019 - 13:09

La policía tiene el deber de ser ecuánime, imparcial, y leal a la Constitución, pero eso no ocurre con los mossos, cuando no parecen el brazo armado de la ley, sino el de los políticos catalanes.

#6 botifler1914, Sinitaca, 03/04/2019 - 09:58

Si algo ha tenido de bueno el proces es que ha realzado los puntos débiles del estado, Mossos, parlament y Tv3 sobre todo, ahora toca arreglar lo que tenga remedio y cerrar lo que no.

#5 Montserrat, Barcelona, 03/04/2019 - 09:10

La competencia de l'ordre públic sempre ha portat problemes i va ser un error concedir-la en el seu dia. Ara amb la constatació de la deslleialtat, desobediencia i sedició dels que surten a la foto es l'ocasió ideal per quadrar-los i posar-los sota les ordres de Madrid, es va comprovar que amb el 155 els van posar a lloc, amb els sediciosos res

#4 Yopyop, Tabarnia, 02/04/2019 - 22:54

Una cosa per reflexionar mes enlla de l'obvia alineacio dels Mossos amb el cop. Imagineu tot el que han anat fent abans del proces per anar pujant en l'escalafo policial i guanyar-se la complicitat de l'elit politica nacionalista. Un politic ni s'atreveix a insinuar res del que s'ha fet a una policia que no sigui politica.

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 02/04/2019 - 22:27

“La prevalènça de la Policia i la Guàrdia Civil sobre les policies autonòmiques, locals i guàrdies urbanes ho hem de destacar. No podem tornar a veure enfrontament com els que vam veure l’1-O ni podem tolerar les ordres il·legals”, ha defensat Casado."
Soberana gilipollez. Volverán a ser desleales en una situación similar. Solución: Dis