Política · 31 de Gener de 2013. 21:57h.

La imatge d'Espanya, tocada

El 'cas Bárcenas' treu més credibilitat a l'exterior

La imatge d'Espanya, tocada

Rajoy, amb Angela Merkel, en una imatge d'arxiu

L'escàndol dels suposats comptes fiscalment opacs del PP, divulgat pels mitjans de comunicació internacionals, ha incidit en una jornada negativa per a la borsa espanyola, castigada per uns resultats del Banc Santander inferiors al previst.

Un tercer element que ha portat l'índex borsari Íbex-35 a perdre un 2,45% aquest dijous ha estat l'aixecament de la prohibició de les anomenades posicions curtes, unes operacions borsàries que propicien els moviments especulatius que aposten a la baixa dels actius cotitzats.

Aquest escenari negatiu s'ha vist agreujat per la difusió d'un escàndol que esquitxa tota la direcció del partit del Govern de l'Estat i el mateix president de l'Executiu, fet que treu credibilitat a la imatge d'Espanya, ja que els inversors poden pensar que s'apropa una fase d'inestabilitat política.

L'àmplia difusió internacional que el president del Govern espanyol podria haver rebut pagaments secrets procedents d'una comptabilitat B del seu partit ha estat un element que ha tingut una indubtable incidència en l'ensopegada del mercat espanyol de valors.

Malgrat tot, les tensions sobre el deute públic espanyol no han augmentat, i la prima de risc del bo a deu anys es manté al voltant dels 350 punts, igual que les últimes setmanes. És un nivell alt, però que està lluny dels assolits fa alguns mesos.

De la seva banda, el Banc Santander, amb un descens de gairebé el 60% del seu benefici al tancament del 2012, en relació amb l'any anterior, un resultat pitjor de l'esperat pels analistes, ha alertat els inversors en el sentit que les tensions del sector financer no han acabat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Trinity, Rellinars, 01/02/2013 - 09:37

tocada ja ho estava en tot cas serà enfonsada

#13.1 Marta , Londres, 02/02/2013 - 09:47

Si. El descredit d'espanya a UK (i a Alemanya, que coneixo molt be) es absolut. Ridicul. El cas de Catalunya el veuen amb mandra pero amb SIMPATIA. Mai no ho haviem tingut mes facil. Nomes cal convencer la reticent Franca de l'oportunitat de negoci d'una Catalunya protectorat economic frances

#12 Ben, Reus, 01/02/2013 - 09:27

A veure, els defensors de la marca "España", on souuuuuuuuuu???????

#11 Vaderiure, Tortosa, 01/02/2013 - 09:15

Aprofitem el nínxol de negoci! Lo recader de diner Negre! Tots els partits polítics són clients potencials!

http://vaderiure.blogspot.com.es/2013/01/marxant-un-sobre-de-negre.html

#10 pauet, tarragona, 01/02/2013 - 08:39

I què us pensàveu del país dels bandoleros de sierra morena, de la santa inquisició i dels militronchos que diuen Viva la muerte y muera la inteligencia!!! Doncs encara no heu vist prou. Si continuem amb ells acabaran amb tot el que toquen.

#9 luis, barcelona, 01/02/2013 - 08:34

Lo que queda verdaderamente claro es que esto SI ES VERDAD y lo de los PUJOL es una GRAN MENTIRA