Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2019. 16:49h.

La immersió, en qüestió

El PSC s’obre per primer cop a canviar el model

La immersió, en qüestió

Escolars al Parlament

El PSC proposa per primera vegada modificar l’actual model d’immersió lingüística a l’escola perquè sigui flexible i s’adapti a la realitat de cada centre. “Farem de la diversitat lingüística a Catalunya un actiu, defensant el català i el castellà a través d’un model plurilingüe a l’escola amb la flexibilitat que la realitat sociolingüística present al nostre país exigeix”, defensa la ponència que els socialistes sotmetran a votació d’aquí 15 dies.

El partit considera que s’ha trencat el “pacte de convivència lingüística” a causa de “la instrumentalització que ha fet els nacionalismes de la llengua, pel procés independentista, que ha associat el català a la seva causa, i per una utilització partidista al voltant del seu ús, especialment a l’escola”.

“Davant el risc actual que la llengua materna esdevingui un factor de divisió social, els socialistes tornarem a fer tot el possible per una convivència efectiva i afectiva del català i el castellà, fent desaparèixer la confrontació entre llengües”, assegura el text.

Els socialistes també es comprometen a promoure a tot l’Estat “el reconeixement i preservació del plurilingüisme” per “garantir el dret de tothom a parlar la seva llengua i l’obligació de les administracions de garantir els drets dels parlants”.

La portaveu del PSC, Eva Granados, ha afirmat a twitter que volen “una societat plurilingüe que preservi el català i que garanteixi sense complexes un bon domini del català i castellà i de l’anglès respectant el criteri pedagògic i adaptant cada projecte lingüístic de centre al seu entorn”.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#32 Pluriling?isme, Barcelona, 23/11/2019 - 23:22

Això no és el que proposaven Ciutadans?

#31 Tirant, Bcn, 23/11/2019 - 20:09

No crec que el PSC faci un pas seriós en aquest sentit. Sempre ha estat acomplexat i fins i tot aterrit pels separatistes en aquest tema i ... ho segueix estant. Algun matís intranscendent i ... res més.

#29 Toni, Tabarnia, 23/11/2019 - 11:23

El PSC fue el gran defensor de la inmersión. Ellos apostaban por lo de un sol poble mientras que ciu prefería reforzar a su pueblo frente als Altres catalans.

#28 Kropotkin, Vic, 23/11/2019 - 10:31

El PSC quiere, en su gran magnanimidad, que los niños que sean pillados hablando en español en el recreo, solo sean condenados a 20 latigazos. ERC, por contra, exige que sean 100 latigazos y a pasar una noche a la intemperie en una jaula. Evidentemente el PSC es un firme defensor de los derechos humanos. Jua, jua, jua,...

#24 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/11/2019 - 02:14

"Joaquim Coll @joaquimcoll 22 nov. 2019

Cuando la princesa Leonor habla mejor catalán que @gabrielrufian significa que lo de la inmersión igual no funciona tan bien."


ecualicua !!

#24.1 Rodri, Blanes, 23/11/2019 - 09:19

Aún más, dicho por él mismo,Rufián se tuvo que ir de una escuela pública de Santa Coloma para ir a una escuela concertada de Badalona (la Cultural) para aprender algo de catalán. Un model d'èxit en diuen...