Publicitat
Política · 28 d'Octubre de 2010. 15:12h.

"La immersió lingüística és inconstitucional"

Entrevista a Francisco Caja el passat 28 d'octubre

"La immersió lingüística és inconstitucional"

El president de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja

El president de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, creu que la immersió lingüística és "manifestament inconstitucional" i que pot ser derogada després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

"La sentència és inequívoca i esperem que en un temps prudencial els tribunals ens donin la raó i es torni al que considerem normalitat constitucional: un ensenyament bilingüe", afirma.

Caja ha fet aquestes declaracions l'endemà de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre de manera cautelar el reglament d'ús del català a l'Ajuntament de Barcelona, a instàncies del PPC, i de la Diputació de Lleida, a petició precisament de l'entitat que presideix.

"El Tribunal Constitucional diu clarament que no es pot excloure cap de les dues llengües cooficials, el català o el castellà de l'ensenyament i la inmerisón lingüística exclou al castellà", ha insistit.

Francisco Caja reconeix que "està content" perquè "la legalitat s'ha restaurat" i reitera que el que estableix l'Estatut en matèria de política lingüística és "inconstitucional". En la seva opinió, "hem de felicitar tots els ciutadans, siguem d'un o altre signe, d'una tendència política o una altra, almenys els que som demòcrates".

El professor afirma, però, que "mai hem demanat una educació exclusivament en castellà, volem una educació bilingüe, que ambdues llengües siguin vehiculars en l'ensenyament" i fins i tot que "s'adoptin mesures de foment i protecció de la llengua català", però han portat ja també les anomenades 'multes' lingüístiques al Tribunal Constitucional i tenen recorregut igualment el reglament d'ús del català de la Diputació de Girona.

Publicitat
Publicitat

117 Comentaris

Publicitat
#117 Francesc, Barcelona, 23/12/2010 - 23:50

Fa estrany que no s'hagi insistit en aquesta mancança. Cal un tribunal supraestatal al qual poder apel.lar davant de les arbitrarietats d'un país. En tot cas, no tenim perquè acatar una sentènca que no s'ajusta a la soberania popular. Europa ens ha d'ajudar

#116 Francesc, Barcelona, 23/12/2010 - 23:48

Si la anticonstitucionalitat d'una sentència deixa a part la democràcia, aleshores aquesta sentència és il.legítima i indefensable en un estat de dret.

#115 Francesc, Barcelona, 23/12/2010 - 23:43

En altres paraules, si ens hem de quedar amb un principi irrenunciable per a tots els ciutadans aquest és el de la democràcia abans que el de la constitucionalitat.

#114 Francesc, Barcelona, 23/12/2010 - 23:39

El sr Caja diu que la immersió és inconstitucional per la sentència del TC. Però el que no diu és que aquesta sentència és ANTIDEMOCRÂTICA perquè bandeja la voluntat popular. Què és més injust? La inconstitucionalitat o la antidemocràcia? L'antidemocràcia, es clar.

#113 Francesc, Barcelona, 23/12/2010 - 23:28

Repeteix, Luís. Aqests és UNA PART DE LA CATALUNYA REAL.