Publicitat
Política · 17 de Maig de 2017. 12:55h.

"La immigració està assolint proporcions preocupants"

Louis Aliot, vicepresident del FN francès: "M'asseguraré que els grups independentistes no vinguin a pertorbar la democràcia a França"

"La immigració està assolint proporcions preocupants"

Louis Aliot, vicepresident del Front National

Per què deu milions de francesos han votat Marine Le Pen a les presidencials? Tots són d'extrema dreta? Per intentar obtenir una resposta qui millor que el vicepresident del Front National, Louis Aliot, entre d'altres per raons geogràfiques perquè és regidor de Perpinyà, a tocar de Barcelona. Al cap i a la fi si han aconseguit deu milions de sufragis és perquè et voten també les classes mitjanes i obreres. Nascut a Tolosa el 1969, Louis Aliot és també diputat al Parlament Europeu.

- Per què més de deu milions de persones van votar el Front Nacional?

Perquè no volen una política suïcida que atorga més al finançament que a les persones, que fabrica desigualtats i injustícies envers els més febles i amenaça la nostra identitat nacional. I sense una campanya descarada de difamació i demonització n'hauríem obtingut molts més.

- Tots els seus electors són racistes, xenòfobs o d'extrema dreta com diuen sovint els mitjans?

És una pena que ho diguin. Estan units per la seva identitat, les seves tradicions i la seva història. I a França volen siguin prioritaris davant de la solidaritat. Res més. Tota la resta són divagacions i calúmnies de l'esquerra i la falsa dreta.

- Per què obtenen tan bons resultats als Pirineus Orientals, el que nosaltres anomenem la Catalunya Nord?

A causa que la immigració està assolint proporcions preocupants, que el comunitarisme està a l'alça i la nostra identitat nacional i les nostres cultures locals desapareixen a poc a poc. Perquè la situació econòmica i social és dramàtica i els partits de dretes i esquerra han fracassat. Finalment, perquè amb amics més o menys visibles de moment, substituïrem i reencarnarem el futur d'una classe política resignada i feble.

- De totes maneres, Macron és el nou president de la República Francesa. I ara què passarà?

Res. Res del que ja hem tingut  en el passat perquè farà la mateixa política que la UMPS.

- Tenen possibilitats a les legislatives de juny?

Correspon als electors dir-ho. Però podem tenir diputats en els 66 departaments.

- El sistema electoral francès no els hi posas fàcil?

Està fet per contrarrestar, per impedir ser elegits. Però això no durarà molt de temps perquè la política de seguida ens portarà a la catàstrofe econòmica i social. Encarnarem llavors la bandera de la Nació, la solidaritat nacional i la fraternitat francesa.

- Cap a on va França?

Per ara cap a un mur. Fins que els nostres ciutadans se n’adonin que van ser enganyats ... A poc a poc se n'adonaran de les ambigüitats i la veritat s'imposarà.

- Què fem amb la Unió Europea?

Cal renovar-la, transformar-la, reorientar-la, però cal construir un futur europeu de nacions i de cooperació.

- Jo crec que els francesos volen l'Euro

Per ara no tenen altra opció. Però els senyals econòmics de deute massiu i del regne de les finances acabaran per endur-se aquest sistema.

- El lideratge de Marine Le Pen al capdavant del Front Nacional està assegurat?

Sense ella no hi ha Front National. Peró caldrà modernitzar tot això i fer una gran feina de reconstrucció.

- Macron és el nou Zapatero?

S'assembla més a Matteo Renzi ... subordinat a l'Europa de Brussel·les i a la tecnocràcia mundialista.

- Manuel Valls acaba de cometre un error?

L'arrogància i la impotència ... és un inútil que ha debilitat França i ha malmès la imatge del primer ministre.

- Deixi’m fer-li dues preguntes sobre Catalunya: creu que arribarà a ser independent? 

És un assumpte espanyol-català. No prendré partir sobre això. Però m’asseguraré que els grups independentistes no vinguin a pertorbar la democràcia a França i els Pirineus Orientals. També vetllaré per la transparència en els casos de corrupció que afecten Catalunya i que pel que sembla tenen ramificacions a Perpinyà. Una investigació francesa hauria de dur-se a terme.

- Coneix el Sr. Joan-Daniel Bezsonoff? És un escriptor francès que escriu en català. Em va demanar que li fes aquesta pregunta: Quin ha de ser l'estatus del català a França?

Una marca d'identitat i d'arrelament molt forta a preservar i a transmetre enfront d'un sistema globalitzat que menysprea als homes, les cultures i els considera només com a consumidors. Però considero que el català a França ha desenvolupat la seva pròpia identitat en el si de la nostra nació.

- Darrera pregunta: he passat per la Torcatis, una llibreria de Perpinyà. No sé si li agrada la història, però deixi’m que li faci una última pregunta: Napoleó o Madame de Staël?

Tots dos són grans figures de la nostra història. Napoleó va fer la síntesi entre dues històries i la seva influència arriba fins als nostres dies. / Una entrevista de Xavier Rius 

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 18/05/2017 - 08:17

Dotze eurodiputats de sis països denuncien a la Comissió Europea la querella contra Borràs.
Els parlamentaris reclamen una investigació sobre la situació de "l'estat de dret a Espanya" per les "sospites" d’interferències polítiques en el sistema judicial.

#10.1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 18/05/2017 - 09:52

Es el teu enèsim corta-pega de la mateixa "noticia" en cada forum i sempre sense res a veure amb l'article. I mira que aquest article et toca a prop! Si un dia se t'espatlla el CTRL+C et quedes sense escriure.

#10.2 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 18/05/2017 - 11:44

Esplugues, hauries de tenir cura del català que escrius, està farcit de faltes. Això demostra quina consideració li tens a la llengua pròpia de la nació catalana.

Nota: continuaré penjant tota la informació que em sembli pertinent per denunciar la repressió nacional que patim.

#10.3 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 18/05/2017 - 12:06

Et demano dispulpes pel meu pobre català. A diferencia de tu, jo escric directament al fòrum sense prepararm'ho. Per cert, la "terra" no té llengua propia. Les persones si. I ara mateix a Catalunya es 51% Espanyol 36% Català (segons gencat). I no deixis de escriure, si et plau.

#10.4 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 18/05/2017 - 12:59

Que la llengua pròpia de Castella sigui tan present a Catalunya al sud dels Pirineus demostra que sem una nació ocupada per Castella. Si fóssim una nació lliure seríem un país tan monolingüe com Alemanya, Portugal, Itàlia o...Castella.

#9 Escèptic, Bcn, 17/05/2017 - 21:40

"El republicà que es va reunir amb Puigdemont també ho va fer amb Marine Le Pen" . Aquest és un titular d' e- notícies del passat 8 de Maig.
Aquell dia es va aprofitar per deixar a caldo al Puigdemont.
Avui resulta que el FN és de lo més guai que hi ha.
En què quedem?

#8 Alejandro, Barcelona, 17/05/2017 - 20:06

Parece que el País vecino lo tiene claro: No van a permitir la pérdida de su cultura, de sus libertades, así como también estarán ojo avizor para que nada ni nadie trasnochado perturbe la paz de los franceses con historias nacionalistas impostadas..Que aprendan los nuestros.

#7 Xexo , Premia, 17/05/2017 - 20:04

Aki 2 años i paga asi estamos que los arabes tienen tres o cuatro niños ilas parejas de aki ninguno se llevan todas las ayudas vamos igual que si fuera yo a sus paises

#5 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 17/05/2017 - 15:57

Que, Jordi Perpinyà? Aquí tens per una cita de les teves. Pots triar "No deixarem que els independentistes catalans pertorbin la democràcia a França" o potser "Vettlarè pels casos de corrupció Catalana i les seves ramificacions a Perpinyà". I aixó son els nacionalistes, que els altres pitjor encara.!