Política · 19 de Novembre de 2012. 16:53h.

La immigració, tema tabú

L'única qüestió que no va sortir al debat de TV3

La immigració, tema tabú

Imatge del debat

Malgrat que la darrera enquesta de la Generalitat situa la immigració com una de les principals preocupacions dels catalans, per damunt de la inseguretat i de la manca de polítiques socials, cap dels set candidats a la Generalitat que ahir van participar al debat de TV3 no s’hi va referir.
 
El missatge polític sobre la immigració, l’eslògan de campanya de CiU al 2008 era ‘A Catalunya no hi cap tothom’, ha estat substituït pel de la incertesa davant una Catalunya independent.

El futur polític de Catalunya, el primer bloc anomenat ‘Eix Nacional’ es va menjar la meitat del temps del debat. Els candidats van opinar durant una hora sobre les relacions amb Espanya i la hipotètica sortida de l’euro amb la formació del nou estat.

En la segona part del debat, referida a les polítiques socials, alguns dels dirigents van criticar les retallades del Govern en sanitat i educació. El PP va difondre el missatge de la por sobre el futur de les pensions en una Catalunya fora de l’euro.

Iniciativa va parlar del “desmantellament de l’Estat del Benestar” i de les condicions “precàries” de la universitat catalana. I el PP, de les empreses que han marxat i les famílies “que no arriben a final de mes”.

Però cap dels candidats es va referir a la immigració, que per als catalans suposa un problema més gran que la “manca d’infraestructures, el pagament dels peatges, segons el darrer baròmetre d’opinió, publicat aquest novembre pel Centre d’Estudis d’Opinió.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Alvaro, Barcelona, 23/11/2012 - 15:40

Los latinos' com diuen vosaltres, ara tenen moltes opportunitats n el seus paissos d'origen x tornar, crec que no cal q els facin fora xq segur q marxaran ells abans, i el candidat o partit q guanyi a Cat. haurà d'anar amb compte amb això xq els catalans tenen moltes possibilitats d ser tb inmgrants

#12 Carles Verges Domenech, Olot, 20/11/2012 - 20:20

Faltava l´Anglada o en Mulleras. És el que té la falta de pluralitat.

#11 Blair, Cambrils, 20/11/2012 - 16:40

Si no tratan de la inmigración es que se proponen eliminarla en cuanto puedan. Y sin duda empezarán por los más peligrosos lingüísticamente: los latinos.

#10 roger, Calafell, 20/11/2012 - 08:22

De ells no diuen res pq ho tenen tot pagat,i ho seguiran tenint,quina vergonya,volen un pais,pero no amb nosaltres,les retallades son enfermetat i mort,aneu a "serveis socials" allà veureu un escàndol com una catedral,ja han decidit qui menja,qui cobra,qui viu i qui mor,gracies Politics Catalans

#9 Séneca, Barcelona, 19/11/2012 - 21:44

Doncs ja sabeu a qui no votar. No volem traïdors que prefereixen enfrontar-se a la resta d'Espanya, abans de plantar a cara a l'invasió que patim. No els voteu, o Catalunya deixarà d'existir en una generació. Què no ho veieu?