Política · 5 de Juny de 2009. 17:05h.

La incineradora amenaça de dividir el tripartit

El conseller Francesc Baltasar considera que la incineradora és l'última opció

La incineradora amenaça de dividir el tripartit

Francesc Baltasar amb Joan Saura

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, considera que construir la polèmica incineradora de l’àrea metropolitana de Barcelona és l’última opció. En declaracions al programa 'El Dia' de COMRàdio, Baltasar ha argumentat que “abans de crear una nova incineradora, nosaltres, en aquest cas des de l’Agència de Residus de Catalunya, el que diem és que s’han de  modernitzar i ampliar, si cal, les ja existents. Per tant creiem que aquesta seria la bona solució, i no pas això que en aquests moments està passant, que sembla que hi hagi una mena de subhasta, no sé si positiva o negativa, entre municipis que diuen jo no la vull tenir, l’altre no se què... etcètera... ”.
 
El titular de la conselleria de Medi Ambient ha recordat que el nou pla d’equipaments de residus l’ha aprovat l’Agència de Residus i ara serà el Govern qui el tramiti. Segons el dirigent l’ecosocialista, el nou pla “prioritza totes les intervencions. Una de les que també cal fer,a part de dipositar els residus, és la incineració amb uns criteris solvents com avui es pot fer i sense crear cap mena de perjudici a la població”.“Aquest tipus de debat que s’ha obert dins l’Entitat Metropoliana del Medi Ambient no és el més pedagògic a l’hora d’abordar un tractament final que tendirà a decréixer”, diu Baltasar. “En aquests moments la recollida selectiva a Catalunya ha augmentat espectacularment, estem als nivells de la UE i al doble que Espanya. Per tant, cada vegada jugaran menys paper els tractaments finals, ja sigui l’abocador o la incineradora. Per tant, cal veure que abans de pensar coses noves hem de rendibilitzar les que tenim. Primer preparem i fem eficient el que ja tenim, després veurem si hem de fer una nova incineradora”, ha sentenciat el conseller de Medi Ambient.

L'acord polític per a la construcció d'una nova incineradora a l'àrea de Barcelona s'ajorna un mes, però ja és un fet. La nova planta, on anirà a parar almenys una part dels 1,4 quilos d'escombraries que genera diàriament cada ciutadà de l'àrea metropolitana, haurà d'entrar en servei en el segon semestre del 2013 si es vol impedir que els residus devorin la ciutat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 pinkpanter, bcn, 06/06/2009 - 10:39

Aquesta si que es bona Indigeta. Jo crec que en el fons ICV esta molesta per la campanya del PSC que compara Gladatior amb en Montila (quina imaginacio te en Zaragoza). Es veu que al Guardiola quasi li agafa un atac, esta amb un depressio de caball.

#6 anem molt malament, enrera com els crancs, 05/06/2009 - 20:21

i vannn? apa que es pot esperar de 3 partits dins d´un govern? cap projecte surt endevant des que manan aquesta colla Catalunya empobrint.se i ells a barallarse no s´ha fet res quan no és culpa d´uns és culpa dels altres i així va el país

#5 Ciutadà, una dels ppcc, 05/06/2009 - 19:39

El TriST és indivisible, home!

#4 pepe, iznajar, 05/06/2009 - 19:22

al tripartit no el separa ni un huracà!! està engantxat, pegat i requexuclant de la mamella CATALUNYA-Quatre arreplegats van trobar un dia que podien viure de conya sense haver d'anar a la universitat com fan els catalans. vAN ARRIBA I HAN vençut.

#3 Laura, L'H, 05/06/2009 - 18:30

Amenaça en dividir el tripartit??? El tripartit està dividit desde el primer dia! Però per tal d'aguantar la cadira, el que sigui!