Publicitat
Política · 13 de Gener de 2020. 17:32h.

“La independència és impossible”

Quim Fernàndez, únic regidor no indepe a Banyoles: “cal parar màquines”

Quim Fernàndez és com Astèrix: està envoltat de romans. En efecte, és l'únic regidor no indepe a la localitat de Banyoles (Girona). El municipi amb més vot independentista a les últimes eleccions municipals amb més d'un 80%. Més fins i tot que Berga (78,7) o Cassà de la Selva (78). I realment pel carrer es nota.

L’ajuntament compta amb nou regidors de JxCat -que va obtenir gairebé el 49% dels vots-, el 31% d'Esquerra i 12,7 de Sumem, la marca blana de la CUP. L'alcalde, Miquel Noguer, fa quatre mandats consecutius.

Quim Fernàndez (Girona, 1968), al capdavant de Convivència i Progrés -una candidatura impulsada per veïns una mica farts de tanta homogeneïtat -va obtenir el 5,3%, encara que suposo que sap que té difícil arribar a batlle.

A més, per anar a Banyoles des de Girona cal passar per Sant Julià de Ramis, la localitat on vivia el president Puigdemont abans de marxar de Catalunya. En aquesta entrevista, que té lloc pels carrers de la localitat, afirma que per resoldre el procés “cal parar màquines, fer un balanç de baixes i mirar en quina situació es troba el país”.

Fernàndez considera que “la independència de Catalunya és impossible”. “És impossible en la manera com estan plantejant-la, i molt difícil fent-la d'acord amb la llei”, manifesta el regidor. “Amb un 47% de la població independentista, un país no pot ser independent”, afegeix, alhora que proposa “establir nous macanismes de relacions entre Catalunya i Espanya”.

El regidor de Banyoles assenyala que “s’han fet coses molt malament” com “donar carnets de catalanitat a uns i als altres, donar carnets de demòcrates a uns i als altres”. “Això és impensable en una societat madura. En una societat que es digui democràtica ningú ha de dubtar del caràcter democràtic del seu veí”, afirma.

Quim Fernández
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Petronilp, Artesa, 17/02/2020 - 23:31

Banyoles no es el municipio "con más voto independentista en las últimas elecciones municipales" basicamente porque hay muchos municipios en que solo se presentaron partidos independentistas, principalmente Esquerra i Junts x Cat, de modo que son muchos los que tienen un 100% de voto indepe.

#11 Aran non ei Catalonha, Vielha, 14/01/2020 - 16:01

La independencia de Catadisney no es posible porque en última instancia Europa no lo acepta, es un problema básico de seguridad y democracia.

#10 EL MAL, JA S'HA FET, Barcelona, 14/01/2020 - 08:57

1 - Els indepes NO S'ATURARAN
2 - L'adoctrinament continua i continuarà

MERDER GARANTIT

A Madrit pensen que amb concesion aconseguiran alguna cosa
i l'unic que aconseguiran es REVIFALS
i la fi, del PSOE

#9 Casandra, BARCELONA, 14/01/2020 - 07:23

Gracias por estas declaraciones de gran lucidez y análisis.
47%, la consideración necesaria.
Si que va a costar arreglarlo, porque los costes atraviesan todos los ámbitos.
Un placer escuchar a este señor.
Muy estimulante la entrevista; y si Rius, no interrumpa tanto¡

#8 Zambrano, Vinaros, 14/01/2020 - 06:17

Este señor representa al 53 por ciento de catalanes normales, no violentos y de fácil hablar que todavía hay en Cataluña.