Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2012. 17:17h.

"La independència és per acabar amb les desavinences amb Espanya"

Puigcercós diu que "ens ho posaran molt difícil però cal explicar als espanyols que ens uneixen moltes coses"

El president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que "la independència es per acabar amb les desavinences amb Espanya". Puigcercós, durant la seva intervenció al Debat de Política General, ha comentat que "cal concòrdia amb Espanya i ens ho posaran molt difícil però cal explicar que ens uneixen moltes coses".

Segons ha dit, però, si la independència "acaba bé la relació amb Espanya serà excel·lent". "És el moment de dir-li a Espanya que se'n poden sortir sols, potser no ho havien pensat mai", ha afegit abans de dir que "tenim pressa, molta pressa, no podem fer que la transició nacional s'allargui".

Puigcercós ha considerat que "és possible la independència si els catalans ho volen" i s'ha mostrat satisfet perquè "CiU ha decidit fer el pas". Però malgrat tot, s'ha adreçat a Artur Mas per recordar-li que "això no és un projecte d'un home sol, és el projecte d'un país, i nosaltres des d'ERC el volem acompanyar".

"Estem convençuts que vostè ha entès que no podem donar una segona oportunitat i que no podem tornar a badar", ha assegurat abans de preguntar-li a Mas si "ha conduït mai un cotxe per un carrer ple de gent?".

"Es tracta de posar el peu al gas, mica a mica per no fer mal a ningú, però es tracta de no aixecar el peu del gas. Oi que m'han entès?", ha sentenciat.

Puigcercós, durant el debat
Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 joan alfons, barcelona, 27/09/2012 - 17:40

Escoltar de boca de'n Putxi que hem d'anar a poc a poc, que passa, que ara CiU és radical o que? Fins quan hem d'esperar?

No m'agrada la resolució conjunta de CIU-ERC dient que la consulta popular es farà prioritàriament dins la pròxima legislatura. No sé perquè no volen ficar que la faran i PUNT!

#10 amparito, reuscapital tarragona sucursal, 27/09/2012 - 09:36

Gran Puigcercós, gran estadista. Que contents que estan a ERC, en dos anys se'l treuen del damunt i en un parell més tindrem estat propi sense el Putxi.
Qui sembra recull, noiet!

#9 mireia, barna, 27/09/2012 - 01:19

Putxi, no comencem amb la perversió del llenguatge. Volem la independència per ser lliures, perquè ens respectin, no ens humilïin, ni vexin, ni insultin, ni espolïin i , sobretot perquè actualment un de cada 4 catalans és pobre. Prou de "jocs florals", Putxi! No són desavinences se'n diu OPRESSIÓ!

#8 Joan, Joanetes (La Garrotxa), 26/09/2012 - 19:51

Ves a saber si després de tants segles d'intolerància i malamaror, aquesta separació definitiva serà finalment l'inici d'una relació d'entesa per compartir objectius en igualtat amb la resta d'estats democràtics del planeta.

#8.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 26/09/2012 - 21:43

No creo porque si ni con la secesion a la vuelta de la esquina son ustedes capaces de dejar de insultar, faltar al respeto y ofender a los españoles nada hace indicar que cuando se secesionen vayan a actuar de forma mas civilizada, suerte que estamos en la OTAN no se les ocurriese cualquier locura..

#7 bcn-mad, bcn, 26/09/2012 - 19:02

...mas bien lo contrario....por ejemplo el agua del Ebro.