Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2009. 09:09h.

"La independència és un bon negoci"

Ramon Carner: "Si ens envien els tancs, s'enfonsarà la Borsa de Madrid"

Habitualment es té la idea que la majoria d'empresaris són de dretes i pro espanyols. Per això Ramon Carner, president del Cercle Català de Negocis, una patronal 'sobiranista', trenca una mica la imatge. "L'Estat propi és el millor negoci", afirma.

Com a petit empresari -al front d'una empresa familiar de restauració fundada el 1909- ha predicat amb l'exemple en comercialitzar la Cola catalana o el Cava 2014, entre d'altres. També predica amb un altre exemple perquè arriba a l'estudi televisiu d'e-notícies amb la seva furgoneta. "Estic treballant", aclara de seguida.

En una entrevista al programa 'La cadira elèctrica' defensa que la participació durant el 13-D "ha estat fantàstica" malgrat la baixa assistència perquè "no hi ha hagut un sol debat televisiu, ni cap mitjà institucional".

També considera, davant les crítiques del PSC al tractament de TV3, que "el PSC domina tots els ressorts mediàtics del país" i insinua que Alfons López Tena no se'n va anar de la Coordinadora, sinó que més aviat el van fer fora tot i que l'ha felicitat "pels bons resultats" a  Osona.

En temps de crisi, Ramon Carner és un optimista nat perquè afirma també que "Catalunya va per davant d'Escòcia" a l'hora de declarar la independència i que, un cop independent, "Florentino Pérez haurà de posar una seu a Catalunya i pagar l'impost de societats".

"I si ens envien els tancs?". "Si ens envien els tancs, s'enfonsarà la Borsa de Mardrid", augura. També té la primera proposta en cas d'estat propi: "el Govern de Catalunya haurà de fer un taló de 3.000 euros per a cada català després de declarar la independència per a compensar el dèficit fiscal".

Ramon Carner, president de Cercle Català de Negocis
Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#61 lluigi, BCN, 26/04/2010 - 18:45

Si l'independencia fos mal negoci per els catalans, els espanyolistes ens votarien al nostra favor

#60 josepxicot, barcelona, 18/12/2009 - 19:03

amb tots els respectes,aquest senyor no
està bè,que algú faci alguna cosa,sols ens
falta persones que,amb tot el respecte,
s´han begut l´enteniment,i a sobre diuen
la seba,com si fossin experts en economi
a,així va el país,amb persones com ell.

#59 mataroní, mataró, 18/12/2009 - 14:23

Aquest senyor és empressari? No m'ho puc creure. Suposo que és la ironia tipus espanyofobia.

#58 lleidata, lleida, 18/12/2009 - 09:55

pues ya podeis ir pensando en darnos la independencia a los leridanos porque en cataluña nunca nos han querido y nosotros si somos el motor de cataluña,otra cosa los tanques vendran pero para defendernos de los islamistas radicales atontao.

#57 despertaferro, l´h, 18/12/2009 - 01:34

3000 mil queee? no seran Euros jejeje creo que si catalunya es independiente tendremos que crear otra moneda puesto que no estaremos en la UE pero pueden ser 3000 Laportas o 3000 joel que al cambio pueden ser 300 pts de las de antes.Seamos serios.