Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2018. 18:04h.

La independència inclou les Illes i València

Torra diu que també van “cap a la llibertat”

La independència inclou les Illes i València

Quim Torra (foto: Govern)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha inclòs al País Valencià i les Illes Balears en el procés d'independència “cap a la llibertat” i ha tractat els dos territoris de “nacions germanes”. Torra ho ha manifestat en la roda de premsa posterior a la reunió amb el lehendakari Íñigo Urkullu, al Palau d'Ajuria Enea, on ha reconegut que el “ritme” de Catalunya i Euskadi per aprofundir en l'autogovern no és el mateix.

Torra ha afirmat que “el ritme cap a la llibertat del poble català i el poble basc és possible que no sigui exactament el mateix, però jo crec que les dues nacions tenim aquest mateix objectiu final”. “Tampoc ho és amb altres nacions germanes, com el País Valencià o les Illes, i, per tant, en això cal tenir un respecte absolut amb cada un dels pobles i amb les decisions que cadascú hagi pres”, ha afegit.

El president català ha indicat que “nosaltres estem a la pantalla de com resoldre el dret a l'autodeterminació”. En aquest sentit, ha explicat que “estem estirant i tirem tots els petits fils possibles per veure si Espanya ens dóna una resposta que no sigui ‘no’, però constatem que fins ara és ‘no’”. “És més, fins ara la resposta de l'Estat espanyol ha estat 214 anys de presó”, ha reblat.

Torra ha defensat la independència de Catalunya com una manera per aconseguir “una millor sanitat, una millor educació, beques millors per als nostres estudiants, garantir les pensions de la nostra gent gran”. “No va de banderes, no va d'himnes, va d'un millor país”, ha asseverat, alhora que ha reclamat debatre sobre la autodeterminació amb “total tranquil·litat i normalitat”.

Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#48 Jesús Rodríguez Rueda, Vilanova i la Geltrú, 06/07/2019 - 19:20

Me gustaría recibir diariamente, en la dirección de correo señalado, un extracto del boletín digital. GRACIAS por anticipado.

#46 Oe, Betera, 16/11/2018 - 12:25

Estoy cansada de oír "país valenciano". Nosotros fuimos reino. Lo de país valenciano me temo que es un I ventó catalanista para incluir os en sus países cátalanes.

#44 aribau-entença, Barcelona, 15/11/2018 - 16:33

Si Torra si, y no te olvides de l´Alguer y del sur de Francia.

#42 catalanoide , Bcn, 15/11/2018 - 12:24

Palabras de Tusk: "desde el principio no hemos tenido duda de que el 'brexit' es una situación en la que todos pierden y que las negociaciones sólo tratan de controlar los daños"...pues eso con el catexit, daños para todos y fuera de Europa...torraos!

#41 botifler1914, Sinitaca, 15/11/2018 - 11:08

Ya se han vuelto a olvidar del Alguer.
Mecachis