Política · 12 de Març de 2014. 11:10h.

La independència pot ajudar a sortir de la pobresa, segons Mas

"Aquest debat lliga perfectament amb el debat entorn del procés democràtic català”

La independència pot ajudar a sortir de la pobresa, segons Mas

Artur Mas, durant la seva intervenció (Foto: Parlament -Job Vermeulen)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha relacionat el procés sobiranista obert a Catalunya amb la lluita contra la pobresa durant el debat general sobre l'increment de la pobresa i les desigualtats.

"Aquest debat lliga perfectament amb el debat entorn del procés democràtic català” i ha afegit que “per fer polítiques socials en majúscules cal: un país que generi recursos, persones, talent i compromís. Cal un bon capital polític de cohesió social”.

Mas, durant el seu discurs, ha assenyalat que fallen tres coses: “no recaptem els nostres impostos ni gestionem la tresoreria; no decidim dèficits i no podem legislar temes bàsics”. "Estem carregats de responsabilitats i despullats d'instruments per lluitar contra la pobresa”, ha reblat.

El cap de l’Executiu ha assenyalat que “el Govern ha donat màxima prioritat a les polítiques socials al pressupost 2014: 71,1%. Augmenten PIRMI, habitatge, beques” i ha remarcat que això ho han fet “amb un 20% de recursos menys per decisió del Gobierno d'Espanya que ens imposa un dèficit injust”.

"Si el Govern espanyol fos just -ha dit- a Catalunya li correspondrien 2000 milions més. L'objectiu és que això ho decideixi aquest parlament" i ha recordat que “hem retallat els càrrecs, reduït temporalment els salaris, apujat els impostos, rendibilitzat el patrimoni públic" per "reforçar les polítiques socials”.

Finalment, Artur Mas ha destacat que a Catalunya "hi ha la màxima col·laboració entre institucions públiques i entitats del tercer sector”. "Creix el voluntariat i les aportacions a les entitats. No tothom pot dir-ho i és un actiu i un orgull de país”, ha conclòs.

El PSC i ICV-EUiA han acusat el Govern de no estar "a l'altura" en la lluita contra la pobresa. La diputada socialista Eva Granados ha denunciat  que "són els ajuntaments els que estan fent l'esforç" i el líder ecosocialista Joan Herrera ha dit que si les entitats socials haguessin pogut intervenir al ple "els haguessin fet sortir els colors”.

Publicitat
Publicitat

114 Comentaris

Publicitat
#108 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 13/03/2014 - 17:56

JO SÓC Independentista i vui trencar amb Espanya vuila Independencia Vui un ESTAT PROPI ,AL LORO Pero mentres no arribi esperu del meu govern i politic acabin amb la pobres i aquí i te molt a dir E.R.C. QUE DONA SUPORT A C.I.U. Al Govern Català PROU Parlar Nomes de la Consulta parleu de pobres

#107 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 13/03/2014 - 17:48

SR Artur Mas millor surtir de LA POBRESA abans de fer LA Consulta No sigui no fem la Consulta i despres molts podrien morir de gana .Cal ajudar menys als mes Rics y ajudi molt mes els mes pobres nomes aixis podren lluitar contra la pobresa Abaixa impostos als rics es fer puja la pobresa i molt

#106 Calígula, Girona, 13/03/2014 - 11:28

Este indigente mental no se da cuenta que los que mas posibilidades tienen de cambiar el domicilio fiscal son los ricos, con lo cual Catalunya se empobrecerá aun mas.

#105 Magda, Barcelona, 13/03/2014 - 09:41

La Generalitat disposa ARA , per l'any 2014, de més de 30.000milions d'eiros.ARA ja pot repartir -los millor per lluitar contra la pobresa d'ARA.Que tregui assessors, càrrces i similars , perfectament prescindibles i que assigni aquests diners als ciutadans que ho necessiten.

#104 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 13/03/2014 - 07:53

100 ) Els que viuen molt be gracias a la Independencia que a lo millor no la tindrenper que C.I.U. o alguns de els no la volem fer ..L´ANC viu del cuento de rebre diners del Govern Català a canviparli molt be de Artur Mas no diguin res de les Retallades Socials que fa C.I.U. el Govern català