Política · 19 de Setembre de 2013. 22:33h.

La independència uneix el pujolisme i el maragallisme

Pujol avisa que “prescindir d’Europa és suïcida”

La independència uneix el pujolisme i el maragallisme

Jordi Pujol, Lluís Reales i Ernest Maragall, durant la taula rodona

El Centre d'Estudis Jordi Pujol (CEJP) i la Fundació Catalunya Europa (FCE), els think tank presidits per Jordi Pujol i Pasqual Maragall, respectivament, han iniciat un cicle de taules rodones amb l'objectiu de reflexionar sobre el catalanisme polític en el context actual i l'horitzó de l'Europa del 2020.

L'expresident Pujol, qui ha presentat l'acte juntament amb Ernest Maragall, ha avisat que "prescindir d’Europa és suïcida" i ha explicat que "un dels valors de la Unió Europea és l'acceptació de la diversitat".

Durant l'acte celebrat a l'Ateneu Barcelonès, que ha estat obert pel vicepresident primer de l'institució, Lluís Reales, Pujol també ha criticat que "Europa té més tradició democràtica que no Espanya". També ha recordat que "la situació actual requereix una gran mobilització".

D’altra banda, el ponent Antoni Comín, professor d'ESADE i exdiputat del Parlament, ha reconegut ser "un federalista escandalitzat" i ha valorat que "a partir de l'Estatut va començar el drama". Segons Comín, "el país comença a estar convençut que és possible marxar" i ha afegit que "cal fixar les línies vermelles que en marquin les condicions".

24 Comentaris

Publicitat
#23 Bona iniciativa, bcn, 20/09/2013 - 22:57

Estava ple. És molt interessant que es facin actes de nivell per discutir el que a tots importa. Vam sentir gent informada i reflexiva. Endavant!

#22 Pere, Girona, Spain, 20/09/2013 - 20:36

jo m'inclino pel chucknorrisme

#21 BEJOTA, BCN, 20/09/2013 - 20:05

Duch, portaveu del Parlament Europeu: "Si vostè marxa d'un Estat, marxa de la UE"
Una veu autoritzada més a Europa adverteix que no hi ha possibilitat de mantenir-se a la UE si Catalunya es separa de la resta d'Espanya.

#20 pepito, barcelona, 20/09/2013 - 19:37

vaya .... 2 cadáveres politicos (subvencionados por fundaciones fantasma) que debrian estar cuidando a los nietos en vez dar la tabarra.

ir a conferencias en el asilo.....

#19 pep, manresa, 20/09/2013 - 15:51

els Pujol, els únics països europeus que els han interessat mai són Andorra, Luxemburg, Suïssa i Liechtenstein... ah, espera i també Mònaco.