Publicitat
Política · 14 d'Agost de 2009. 16:48h.

La insatisfacció política es manté

El CEO constata que el desencís català segueix en el seu nivell més baix

La insatisfacció política es manté

Una bandera de Catalunya

La insatisfacció política dels catalans continua en el seu valor més baix, segons l'Índex de Satisfacció Política (ISP) que ha fet públic aquest divendres el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat. Aquest índex es manté en la dada més baixa de tota la sèrie, en un -2,59, exactament el mateix valor que es va registrar en l'anterior índex, amb dades del passat mes d'abril. Aquest índex ha estat elaborat amb base al baròmetre que el CEO va elaborar entre els mesos de juny i juliol del 2009, abans que hi hagués acord de finançament entre la Generalitat i el Govern espanyol.

L'índex es manté estable en el mateix valor que l'anterior onada, en un -2,59. La insatisfacció, així, no remunta i es manté com la més negativa des que al juny del 2005 el CEO va començar a fer aquest tipus d'estudis. Aleshores, la insatisfacció estava en un -0,83. La mitjana de tota la sèrie se situa en un -1,27, a força distància del valor actual.

De fet, la corba de l'índex no ha parat de baixar des del juny del 2008, quan també es va començar a obrir una diferència més gran entre els enquestats que es declaren satisfets i els que es declaren insatisfets. La diferència entre ells és ara de més de 51 punts.

Tot i que el nombre insatisfets conjunturals -els qui ho estan per la situació del moment- s'ha reduït en 1,7 punts, la diferència amb els satisfets és de 70 punts. Pel que fa a la satisfacció estructural, pateix un descens de 14 dècimes. La diferència entre insatisfets i satisfets és de 26,8 punts. Els resultats d'aquesta onada són els pitjors de tota la sèrie.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Un que fila prim, Barcelona, 16/08/2009 - 18:37

Si el desencís segueix en el seu nivell més baix vol dir que gairebé no n'hi ha, es a dir, que tothom està content i satisfet amb el nivell d'autonomia aconseguit. No serà més aviat que el desencís es molt alt i no molt baix com diu la noticia ?

#8 Xiao Yu, Beijing, 16/08/2009 - 10:20

Si esto fuese China, con sus estrictas y duras leyes anticorrupción, la mayoría de políticos de esta región ya se habrían enterado, y bien enterado, de lo que vale un peine.Pero claro, this is Catalonia. Y así nos va.

#7 Ja s´ho faran, Catalunya, 15/08/2009 - 21:12

Tú diràs, amb aquesta cclla d´incompetents que només volen la mamella i col.locar als familiars amics i coneguts dins l´administraciò per viure del ·cuentu" important un pepino el país

#6 Oscar, Arenys, 15/08/2009 - 11:25

L'AJUNTAMENT D'ARENYS D'AMUNT AUTORITZA UNA
MANIFESTACIÓ FEIXISTA A LA NOSTRA VILA
EN CONTRA DEL REFERÈNDUM POPULAR
EL MATEIX DIA DEL SEU ESDEVENIMENT

#5 pere, bcn, 15/08/2009 - 09:24

Marc, el drama és que el teu raonament simplista el fan tots els partits. Altres diuen que tot és per les traïcions de MAS, altres..
La realitat és que tots els partits en tenen part de culpa, i la societat civil tampoc se n'ensurt prou bé.