Publicitat
Política · 12 d'Octubre de 2009. 17:38h.

La JNC reclama que el 12 d'octubre sigui feiner

L'organització juvenil de CDC considera que "no hi ha res a celebrar"

La JNC reclama que el 12 d'octubre sigui feiner

Estelada desplegada aquest dilluns per la JNC a Palafolls

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha reclamat en un comunicat que "el 12 d’octubre es converteixi en dia feiner i paral·lelament es busqui un altre dia festiu que concordi amb la tradició i els valors simbòlics del nostre país".

Sáfegeix que "la JNC recorda que el 12 d’octubre Espanya celebra el dia de la hispanitat, una festivitat que ens recorda els temps foscos de la història d’Espanya, que denota una concepció d’Espanya com una sola nació i sense pluralitat, i que per tant en entra en rotunda contradicció amb un Estat plurinacional".

De la seva banda, el president de la JNC, Gerard Figueras, ha dit aquest dilluns que “Catalunya és una nació, i aquesta voluntat majoritària del poble català és incompatible amb una celebració que vol enaltir una Espanya nació monolítica”.

“Cada país", ha afirmat, "té la seva festa nacional, i la de Catalunya és l’11 de setembre. En conseqüència, a Catalunya, el 12 d’octubre no hi ha res a celebrar. El dia de la hispanitat a Catalunya no hi té cabuda perquè si no, som nosaltres mateixos els que ens estaríem negant”.

En aquest sentit, la JNC ha dut a terme un any més una campanya per traslladar als catalans aquesta reivindicació. Sota el lema “11 de setembre sí; 12 d’octubre no”, ha penjat pancartes i cartells a tot el territori català. Així mateix, ha celebrat un acte a Palafolls (el Maresme) durant el qual s’ha desplegat una estelada gegant.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Ferna, BarCelOna, 13/10/2009 - 16:12

Miqui, dudo que leas esto.
A Cat nunca se le ha negado el status como pais porque NUNCA ha sido un pais, no te pases de listo tú también.
Y si por no hacer lo que a ti y a algunos os da la gana soy cavernícola, lo seré, pero tú eres un burro iletrado.

#22 Miqui, LFV, 13/10/2009 - 14:27

Lo q dice la historia no lo mete ningún político actual. El 11S fué la liquidación del status de Catalunya como país y tu lo niegas. Para volver a ello, referendum democrático y si no lo permites, se es cavernícola. Es facil hombre, no te enfades.

#21 Ferna, BarCelOna, 13/10/2009 - 14:12

Oye Miqui, me alegro mucho de verdad. Gracias a la educación que me dieron mis padres, que he leido y viajado mucho, soy crítico con lo que nos intenta meter algún politicastro mentiroso. Sociedad cavernícola? no he visto ningún taparrabos.

#20 Miqui, LFV, 13/10/2009 - 14:01

Yo también tengo un buen día Fernando, y trabajando. Ni absurdo ni ignorante. Seguramente no has salido nunca de España y te crees que el mundo termina en ésta peninsula de sociedad cavernícola. O todos moros o todos cristianos. Dios mio, que pena !!!!

#19 Ferna, BarCelOna, 13/10/2009 - 12:48

Gracias Miqui! lo estoy teniendo, ayer y hoy. Y tu mensaje me anima, veo que todavía hay gente absurda e ignorante que puede ser feliz en ese estado: tú eres de los que se cree todo lo que se les dice. Hoy estas de fiesta, no? Ay chaval! ánimo!!