Publicitat
Política · 28 de Juliol de 2010. 20:16h.

La JNC replica les JERC

Les joventuts de CDC denuncien que la Llei de Joventut ha estat "aturada set anys pel tripartit"

El president de la JNC, Gerard Figueras, s’ha mostrat sorprès per les crítiques que ha rebut Convergència i Unió (CiU) d'ERC per haver portat la llei de polítiques de joventut al Consell de Garanties Estatutàries. Per Figueras, “durant la tramitació del projecte de llei i el debat de les esmenes, la JNC i CiU ens varem mostrar contraris pel risc que suposa pels consells comarcals, com a principal ens de prestació de serveis de joventut”, el fet que la llei "no tingui en compte el territori".

Pel president de la JNC, “és per la negativa del tripartit a l’hora de corregir aquest greuge al territori i, especialment als consells comarcals, que la JNC entén portar el text al Consell de Garanties Estatutàries, abans de la seva votació al Parlament”.

Figueras ha afegit que “ens sorprèn la bel·ligerància amb que algunes joventuts polítiques i organismes, amb representació a l’associacionisme juvenil, demanen explicacions a la JNC i CiU per defensar el territori i la prestació de serveis pels joves, d’una manera que fins avui ha estat eficaç”.

També ha dit que “ens preguntem perquè no s’ha produït durant els set anys  de retard de la llei, on el tripartit ha estat incapaç de posar un text damunt la taula, i que la fi de la legislatura portarà a que s’aprovi gairebé d’urgència”.

En aquest sentit, Figueras ha lamentat que “aquesta bel·ligerància no s’hagi aplicat per denunciar la incapacitat del Govern de la Generalitat a l’hora de combatre les lamentables xifres d’atur juvenil, que són d’un 40%, la precarietat laboral i el greu fracàs escolar existent”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat