Publicitat
Política · 21 de Febrer de 2017. 13:40h.

La JNC veu “condició sine qua non” un Èxercit català

“Després de 300 anys d’ocupació els catalans hem perdut l’instint de defensa i d’atac”

La JNC veu “condició sine qua non” un Èxercit català

La JNC aposta per tenir Exèrcit

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha presentat “Blau sobre Blanc. Idees per la Catalunya Estat”, un llibre blanc que "reflexiona en més de 200 pàgines, sobre el model de la futura Catalunya Estat i posa, d’aquesta manera, la mirada en el com d’una Catalunya que es construeixi a si mateixa".

El llibre, que agrupa 15 articles i 15 articles rèplica en 5 capítols (un país de bon govern; un país d’oportunitats; un país amb talent; un país just i un país al món) de diferents sensibilitats socials i polítiques, enfronta i planteja un debat d’idees.

Un dels punts que tracta el llibre és la creació d’un Exèrcit català, i en aquest punt s’indica que “la UE en el seu text jurídic fonamental ens obligarà a disposar d’unes forces de defensa. En l’OTAN, en tant que organització de caràcter militar, no cal dir que és condició sine qua non”.

La JNC adverteix que “les primeres capacitats que haurem de desenvolupar seran la protecció del territori, l’espai aeri, les aigües territorials i el ciberespai davant d’accions agressives i en tant espectre de conflicte com sigui possible”.

“Les forces no-estatals (terroristes, grups criminals, etc.), poden tenir o no el patrocini d’algun estat, però són quelcom ben present en el nostre marc estratègic, i en cap cas els cossos policials són suficients per dissuadir-les. Aquestes tasques, que no són més que fer-nos càrrec del nostre propi país, haurien de poder cobrir-se en un termini proper als 5 anys”.

“Si no podem estar disponibles quan se’ns requereixi en el marc d’una aliança o coalició (la que s’escaigui segons el moment), no podrem esperar cap mena de reconeixement i, per tant, els nostres interessos nacionals se’n veuran perjudicats. Considerem un marc temporal de 10 anys des de la independència per poder assolir-les”, afirmen.

La política de Defensa que proposa el llibre inclou també propostes del president de la Fundació Catmon, Víctor Terradellas, que lamenta que “després de 300 anys d’ocupació els catalans hem perdut l’instint de defensa... i d’atac. Aquests instints es perden perquè amb l’ocupació, la defensa l’assumeix la força vencedora, i d’aquí que als catalans ens espantin els temes de seguretat i defensa”.

Publicitat
Publicitat

110 Comentaris

Publicitat
#55 Albert Escarré Puig, bARCELONA, 22/02/2017 - 16:52

# 55 ¡¡ Qué miedo, que miedo, qué miedo !!: Los de la JNC, ya están haciendo maniobras en Collserola con armas de última generación : con TIRACHINAS. Los pobres jabalíes, ya sean visto asustados por la plaza de Cataluña !!

#54 pepe-----, andorra, 22/02/2017 - 13:31

Si adenauer levantara la cabeza se volveria a morir, pero esta vez de la risa.....

#53 pepe-----, andorra, 22/02/2017 - 13:31

y la condicion sine qua non para q España no se vaya al cuerno es liquidar las autonomias y no dejar q nuestra SS sea la de todo el mundo. Y lo q yo digo no creo q le importe a nadie, q es mas o menos lo mismo q importa lo q diga la JNC.

#52 riureta, Vic, 22/02/2017 - 10:11

Un ejército con armas de juguete y sobre todo mucho somriure ... ay como asustaremos !!

#51 botifler1914, Sinitaca, 22/02/2017 - 09:59

Poneros de acuerdo con al ANC que me teneis en un sin-vivir.