Publicitat
Política · 16 d'Abril de 2019. 19:03h.

La Junta Electoral desmenteix que Espanya sigui com Turquia

Autoritza una roda de premsa de Junqueras des de la presó i un míting de Rufián a Lledoners

La Junta Electoral desmenteix que Espanya sigui com Turquia

Junqueras, amb Rufián, diurant un míting a Sant Esteve Sesrovires el maig del 2017

Oriol Junqueras podrà participar per videoconferència, des de la presó de Soto del Real, en una roda de premsa amb diversos mitjans organitzada per l'Agència Catalana de Notícies.

Ho ha autoritzat la Junta Electoral Central, en resposta a una petició del líder d'ERC, que va demanar la setmana passada poder participar en debats i entrevistes electorals almenys des de la presó, si no era possible fer-ho presencialment.

Els republicans s'acollien, en la seva sol·licitud, en un article de la Constitució, el 25.2, i un altre de la Llei Orgànica General Penitenciària, el 3.1, on  s'estableix que els interns poden exercir tots els seus drets, també polítics, inclòs el dret de sufragi, si no són incompatibles amb el motiu de la seva detenció o compliment de condemna.

Per la seva banda, la Junta Electoral provincial de Barcelona permet a Esquerra Republicana la celebració d'un míting a la presó de Lledoners. L'acte, que se celebrarà aquest dijous, comptarà amb la presència del número dos de la candidatura dels republicans al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián.

La Junta Electoral Central va traslladar la setmana passada a les Juntes Electorals provincials la decisió sobre actes electorals en centres penitenciaris.

Aquest dimarts, el Servei d'Institucions Penitenciàries de la Generalitat ha enviat a la Junta el dictamen favorable a què totes les candidatures puguin dur a terme actes on debatre amb els interns que "voluntàriament vulguin".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat