Publicitat
Política · 17 d'Abril de 2015. 19:23h.

La Junta Electoral diu que Trias fa “propaganda” en precampanya

Aquest organisme evita sancionar de moment a l’alcalde per incomplir la llei electoral

La Junta Electoral diu que Trias fa “propaganda” en precampanya

Una imatge d'arxiu de Trias al Mercat del Ninot

La Junta Electoral ha advertit a l’alcalde Xavier Trias i l'Ajuntament de Barcelona que està incomplint la llei electoral al considerar que els actes i anuncis que estan duent a terme aquests dies contravenen la prohibició de fer-los en període electoral i preelectoral.

Aquest ens electoral respon així a la denúncia feta per la CUP-Capgirem Barcelona, el PSC i el Partit Popular (PP), afirmant que la inspecció a les obres del Mercat del Ninot que va fer aquesta setmana “acompanyat de mitjans de comunicació” és “un acte de propaganda”.

En aquest sentit, recorda que “la inauguració” del Mercat del Ninot contravé la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) que prohibeix celebrar actes inaugurals per qualsevol dels candidats a les eleccions.

En la seva resolució la Junta Electoral apunta que de moment “no procedeix l’obertura d’un expedient sancionador” contra Trias i l’Ajuntament de Barcelona per haver incomplert la llei electoral.

Un dels partits denunciants, la CUP, ha criticat en un comunicat que “els portals de tota la ciutat han aparegut en reiterades ocasions anunciant-nos qualsevol obra amb grandiloqüents eslògans de com treballen per la ciutat, i les bústies rebien tot tipus de propaganda institucional amb la cara de l’alcalde”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 LLUC, MARXEM JA, 18/04/2015 - 18:29

La hòstia NO (tens la ESO ?) però l'actual alcalde i el màxim favorit per tornar a ser-ho ... SI. Per alguna cosa serà.

#3 Carlos Gomez, Bcn, 18/04/2015 - 14:58

Avui anira a inugurar la estatua de Colon, per ferl.o soci de Omnium i militant d´honor de Convergencia i
convencer´l perque els ajudi a trobar Itaca.
El Chavi es la ostia.

#3.1 BARCELONÈS, DE BARCELONA, 18/04/2015 - 18:32

Carlitos ... qué és "CONVERCER'L" ? I FER-LO ?

#2 LLUC, MARXEM JA, 18/04/2015 - 11:35

No el sancionen perquè anar a visitar unes obres que has disenyat i pagat és del tot normal. Faltaria més que un alcalde no pugui passejar pel seu poble i seguir fent d'alcalde en procés electoral.

#2.1 pepe, andorra, 18/04/2015 - 13:29

si claro, ya me gustaria saber quien las ha diseñado, cuanto han costado realmente y cual es el sobreprecio q se habran llevado los q las han hecho. Te recuerdo q mas del 80% de las obras se han dividio para evitar la ley y concederlas a dedo a empresas de amiguetes. Ni los sociatas lo hacian.

#1 Neferu, Barcelona, 17/04/2015 - 20:14

Acaso alguien lo ponía en duda?