Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2019. 19:04h.

La Junta Electoral passa la pilota a Marchena

L’organisme deixa en mans del jutge la decisió de celebrar un debat electoral a la presó

La Junta Electoral passa la pilota a Marchena

Els líders independentistes empresonats, en una fotografia presa a la presó de Lledoners

La Junta Electoral Central ha traslladat al jutge del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, la decisió d'autoritzar o rebutjar un debat electoral a la presó de Soto del Real, tal com havia sol·licitat el candidat de JxCat per Barcelona, Jordi Sánchez, la setmana passada. La JEC interpreta que l’autorització recau sobre el magistrat, ja que la petició va ser formulada per un dels processats en el judici de l’1-O.

“L’òrgan competent per decidir si mesures com les demandades són compatibles amb l'objecte de la detenció del candidat al qual es refereix aquest escrit és la Sala penal del Tribunal Suprem que li està enjudiciant en aquest moment”, argumenta la resolució de la JEC. L'organisme electoral conclou que “la Junta Electoral Central no resulta competent per a resoldre sobre la petició”.

Sánchez va demanar a la JEC i a Institucions Penitenciàries autorització per celebrar un debat electoral que estigués moderat per un periodista des de l'interior de Soto del Real, on es troba en presó provisional. El candidat de JxCat va al·legar que d'aquesta manera es garantiria el dret dels electors a escoltar tots els candidats.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Santi, Barcelona, 05/04/2019 - 09:11

Concedir aquest privilegi al tal Sanchez, de professió activista de carrer i paràsit subvencionat, especialista en convocar aldarulls. Deixar-li l'escenari de les presons a aquest bandarra es com voler que els hi organitzi un alçament carcelari a l'estil del segrest de la conselleria del 20 de setembre. Millor mut i a la gàbia de Soto del Real