Publicitat
Política · 28 de Març de 2019. 20:39h.

La Junta Electoral prohibeix a TV3 dir "presos polítics" i "exili"

Demana als mitjans públics que mantinguin la "neutralitat informativa"

La Junta Electoral prohibeix a TV3 dir "presos polítics" i "exili"

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha acordat prohibir l'ús de "presos polítics" i "exili" a TV3 i Catalunya. Després d'una denúncia de Ciutadans, l'òrgan considera que l'ús d'aquest tipus d'expressions infringeix el "principi de neutralitat informativa" durant el període electoral i conclou que la cadena ha d'"abstenir-se" de fer-les servir.

La JEC considera que aquestes expressions formen part del llenguatge electoral d'alguns dels partits que concorren a les eleccions i demana als mitjans públics catalans que mantinguin els principis de "neutralitat informativa".

"TV3 i Catalunya Ràdio han vulnerat el principi de pluralisme polític i social, així com a la igualtat, proporcionalitat i la neutralitat informativa que han de regir l'actuació dels mitjans públics de comunicació en els períodes electorals", assenyala la resolució.

La JEC també ordena l'obertura d'un expedient sancionador als responsables de la CCMA per vulnerar el "pluralisme polític i social" i la "neutralitat informativa" que exigeix la Llei Electoral respecte al tractament informatiu en la retransmissió de la manifestació independentista de Madrid. Els mitjans de la CCMA hauran de compensar amb dues hores els partits que no van participar en la manifestació de Madrid amb el lema "L'autodeterminació no és delicte".

La Junta Electoral estima així el recurs presentat per Ciutadans contra la cobertura que ambdós mitjans van fer de l'acte independentista el passat dia 16.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#6 Mireia, Barcelona, 29/03/2019 - 08:47

Ja era hora que algú els cantés les quaranta a aquesta colla de fanatics que han contaminat la cadena pública. Es una vergonya que el nucli directiu i els demés subordinats s'hagin apoderat d'una institució pagada per tots, si aquests pocavergonyes tinguessin d'anar a les cadenes privades mai haguessin pogut fer apologia dels sediciosos.

#6.1 Jordi BR, L'H, 29/03/2019 - 10:43

Em pregunto si la Junta Electoral també prohibirà aquests termes a la prensa internacional, als senadors francesos i a la eurocamàra.
Per cert, els termes golpistes, sececionistes, etc..... també els ha prohibit per demostrar la seva imparcialitat?

#6.2 Montse Quatre, Barcelona, 30/03/2019 - 11:51

@6.1.- No cal que fugis d'estudi. La Junta Electoral ha prohibit aquests termes a una televisió que es finançada amb diner públic i que es deu estrictament a respectar totes les opcions sense pendre partit com fan aquests pocavergonyes de tv3 i cradio. Han segrestat una entitat de tots i això i la neteja de càrrecs acabarà amb el proxim 155,

#6.3 Jordi BR, L'H, 30/03/2019 - 13:10

Per la mateixa regla de tres la Monarquia o la Guadia Civil que també les paguem tots haurien de ser neutrals i están clarament polititzats.
Feu un altra 155 sense que hagi passat res i que ho vegi Europa, que riurem. Ho estem esperant

#6.4 Don Pelayo, Baix Llobregat, 30/03/2019 - 15:33

Jordi BR reconócelo tú quieres un 155 para sacarte a ChisTorra de la Generalitat y pq Catalunya nunca fue mejor q con el 155.
Eres un tipo listo

#5 Cris, Barcelona , 29/03/2019 - 08:03

Se les cae la programación entera y tendrían que hacer una reestructuración integral. Lo veo imposible. Me parto,jijiji

#4 Españatardofranquista, Barcelona , 29/03/2019 - 07:45

La JEC se cargara toda aquella libertat de expresion que les pidan Steve Bannon en nombre de Donald Trump, que hay que destruir Europa desde España como sea.

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 29/03/2019 - 02:47

I que fara ara el Graupera que diu que esta molt mes oprimit que tots els altres oprimits junts ?

Ara que els anava guanyat li fan aixo

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 29/03/2019 - 01:13

Ostias.

I com ompliran ara 24 hores de programacio ?

#2.1 Finselsovaris, Figueres, 29/03/2019 - 09:12

Parlant de llibertat d'expressió, de drets civils i humans, de crisis humanitàries, etc. ben amanit amb entonacions i mirades còmplices tipus 'tú ja m'entens'. En fi, que no sé què serà pitjor ????????