Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2020. 15:35h.

La justícia dicta sentència a favor de l'independentisme

L'alcaldessa de Roses, absolta de "desobediència" per l'1-O

La justícia dicta sentència a favor de l'independentisme

Montserrat Mindan, al costat de Laura Borràs

Un jutjat de Figueres ha absolt l'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, de JxCat, del delicte de desobediència al Tribunal Constitucional de què l'acusava la Fiscalia, en el primer cas que va arribar a judici pel suport municipal al referèndum de l'1-O. La vista es va fer el passat 17 de novembre

La magistrada del jutjat penal número 1 de Figueres considera que la participació de l'alcaldessa de Roses en els fets de l'1 d'octubre no "no són constitutius d'infracció criminal". A més, remarca que "no existeix prova de càrrec suficient que la faci mereixedora de retret penal".

El cas contra l'alcaldessa de Roses va començar per la denúncia presentada per un particular, dies després del referèndum. La fiscalia demanava un any d'inhabilitació i una multa de 3.240 euros, per desobediència, però la magistrada considera que no s'ha pogut acreditar la seva participació i remarca que diversos testimonis han manifestat que l'acusada "no va donar ordres expresses ni tàcites amb l'objecte de contravenir la resolució del Tribunal Constitucional".

També diu que Mindan "no estava a les 07.00 hores de l'1 d'octubre de 2017 al l'escola Els Grecs, amb l'objectiu d'obrir les portes per a les votacions, ni tampoc a les 08.00 hores, del mateix dia, a l'Ajuntament de Roses obrint les porta principal, ni entregant les claus a cap regidor perquè procedís a l'obertura de la sala de plens, amb la finalitat de realitzar les votacions, ni era tampoc coneixedora de totes les persones que estaven en possessió de les claus de tots els locals municipals".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 David, FOLGUEROLES, 17/12/2020 - 15:21

Yo entiendo a Franco que se cargó a unos cuantos jueces durante su gobierno. Y no es dificil de entender, ¿no?

#3 Frank, Madrid, 16/12/2020 - 20:01

Si hubiera sido un juez del TS o de la AN que son más franquistas que el Paco, le caen fijo 13 años como a los del prucès.

#3.1 Pan con tomate y jamón ibérico, Semper Hispania, 16/12/2020 - 23:58

Es difícil de entender... pero según esto, el supremacismo catalanista tiene palmeros en Madrit...

A ver Frank... tronco, que estos son la burguesía conservadora y meapilas de Cataluña, y queda feo que un bananero bolivariano madrileño les lama las botas... ¿Qué... t'as koscao?

#2 Pan con tomate y jamón ibérico, Semper Hispania, 16/12/2020 - 18:08

¡En fin...! independientemente de lo que a cualquier persona del común le parezca esta sentencia... Estas individuas de la secta, que se imaginen el mismo caso en Turquía. Es solo por comparar...

De todas maneras hay que recurrir... a esta gente se la debe perseguir hasta el final. ¡Que no les salga gratis...!

#1 El Sifoner, Castelló, 16/12/2020 - 17:03

(.. ni era tampoco conocedora de todas las personas que estaban en posesión de las llaves de todos los locales municipales.)
Pues muy mal, por un lado debería de tener controladas las llaves y a quienes pueden hacer uso de los bienes publico y por otro, mal porque no ordeno a sus policías a detener un acto declarado ilegal.