Política · 28 de Gener de 2019. 20:08h.

La justícia exculpa Miquel Buch i Neus Lloveras pel referèndum

El TSJC al·lega que no van promoure l'1-O com a alcaldes sinó com a líders d'“agrupacions voluntàries”

La justícia exculpa Miquel Buch i Neus Lloveras pel referèndum

Miquel Buch i Neus Lloveras, en una imatge d'arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arxivat la causa oberta contra el conseller d'Interior, Miquel Buch; i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, per un delicte de desobediència greu en relació a l'1-O. El TSJC argumenta que no van promoure el referèndum com a alcaldes, sinó com a líders d'“agrupacions voluntàries de municipis”.

La fiscalia va acusar els llavors presidents de l'Associació Catalana de Municipis -Miquel Buch- i de l'Associació Municipal per a la Independència -Neus Lloveras- de desobediència greu per enviar diversos correus electrònics als alcaldes que formaven part de les dues associacions per encoratjar-los a cedir locals per a l'1-O. També van facilitar als batlles propaganda sobre el referèndum.

“Cap dels actes objecte del present procediment presenta les notes característiques del delicte de desobediència greu imputat als investigats, cosa que ha de comportar l'arxivament de les presents diligències prèvies”, conclou l'acte del tribunal.

El TSJC admet que Buch i Lloveras van rebre el 12 de setembre l'ordre del TC que els obligava a impedir l'1-O, però argumenta que quan van enviar els correus als alcaldes no ho van fer “en qualitat d'autoritats públiques”, sinó com a “màxims responsables d'una agrupacions voluntàries de municipis que desenvolupen la seva actuació fora dels mitjans institucionals”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 29/01/2019 - 19:33

Será porque "la justicia del estado opresor" no se ha entretenido a escuchar ni leer declaraciones que aun circulan por Internet. Menuda lengua tenian los pájaros entonces.

#3 Manuel F., Barcelona, 29/01/2019 - 12:19

El tal Sanchez està pagant el primer plaç de la seva hipoteca. Es un cas flagrant d'influencia, perque ambdos personatgets son més culpables que JudasEscariot. Si aquesta practica es repeteix en el cas dels que jutjaran la setmana vinent l'escandol serà de proporcions colosals i aclamarem a Vox perque son els unics que no s'arronsaràn.

#2 Xisxes, Barcelona, 29/01/2019 - 06:42

Cómo se nota ya la mano del okupa en todo esto...

#1 El Sifoner, Castelló, 28/01/2019 - 20:48

¿Qué raro no?, ¿ No es España un país donde la democracia brilla por su ausencia y en la que se persigue a sus gentes por sus ideas?. Será que esta pareja no serán secesionistas.

#1.1 Albert, BCN, 28/01/2019 - 22:53

Es raro pensabamos que estabamos en Turquia, vaya vaya...