Publicitat
Política · 1 de Juliol de 2021. 10:55h.

La justícia paralitza la retirada del monument franquista del riu Ebre

La Generalitat havia començat aquesta setmana els treballs previs

La justícia paralitza la retirada del monument franquista del riu Ebre

Nou capítol en el serial al voltant del monument franquista de Tortosa, situat al riu Ebre. El jutjat contenciós administratiu número dos de Tarragona ha paralitzat la seva retirada fins que no es resolguin les mesures cautelars sol·licitades pel Col·lectiu per a la Reinterpretació del Monument de la Batalla de l’Ebre (Corembe).

La Generalitat volia treure el moment com més aviat millor i aquest mateix dilluns ja s’havien iniciat els treballs previs. Una excavadora estava removent els terrenys on s’ha d’instal·lar una grua de grans dimensions per retirar el monument.

Ara, aquestes tasques queden paralitzades fins que no es resolguin les mesures cautelars que el Corembe va sol·licitar després de les declaracions de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, anunciant que la retirada s’avançaria unes setmanes. Inicialment es preveia començar els treballs el 18 de juliol.

Després de la decisió de la justícia, des del Corembe han remarcat a través de les xarxes socials la seva voluntat de seguir “treballant perquè es respecti la voluntat dels tortosins”. El col·lectiu fa referència així a la consulta que va impulsar l’Ajuntament de Tortosa el maig del 2016, en la qual una clara majoria (el 68%) es van mostrar partidaris de mantenir el monument i reinterpretar-lo.

Ni la Generalitat ni el mateix consistori van fer cas a la voluntat de la majoria de veïns, i van iniciar els tràmits per descatalogar-lo a principis del 2020. El passat mes de maig, el Corembe va recollir més de 1.400 signatures de veïns del municipi que demanaven que no es desmantellés el monument.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#16 Bulem Butá, Demukrasia lazi, 04/07/2021 - 11:33

Podéis votar, pero solo lo que queramos nosotros...
¡¡Jajajajajuasjuas!!

#15 Manu, DIJON FRANCE, 01/07/2021 - 18:52

Carles Puigdemont, Marta Rovira, Pere Aragonés,Toni Comín, o el cantante Lluis Llach. Todas estas sagas tienen otra cosa en común: trabajaron de algún modo para Franco en Cataluña.Aragonés, alcalde franquista y fundador del PP, Marta Rovira: abuelo y bisabuelo fueron alcaldes franquista,Los Llach, una saga de franquistas,

#14 Manu, DIJON FRANCE, 01/07/2021 - 18:50

Y qué hizo su asesino Lluís Companys de importancia para venerado asesinos en Cataluña cerca de 8500 personnas ,sus milicias cometían extorsiones y robos, Asesinó a dos de los líderes de ERC, los hermanos Badia.Companys muchas víctimas inocentes que perecieron por la loca ambición de un sociópata como Luís Companys

#13 Manu, DIJON FRANCE, 01/07/2021 - 18:46

las estatuas del asesino Lluís Companys debería desaparecer también bajo su Presidencia La Generalitat estima en 8. 148 el número de asesinatos que tuvieron lugar en Cataluña entre julio de 1936 y enero de 1939, de los cuales 1. 190 sacerdotes, 795 religiosos y 50 religiosas asesinaran a dos de los líderes más carismá los hermanos Badia.

#12 Manu, DIJON FRANCE, 01/07/2021 - 18:30

Nadie puede ocultar la verdad Nadie puede falsificar la historia eternamente La historia es útil no para leer el pasado sino para leer el futuro Desnudar la historia de su verdad es como despojar a alguien de una parte de su personalidad Eso es un crimen Amar a tu país es amar a tu historia, incluso en tiempos difíciles pero como en otros país