Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2014. 12:17h.

La justícia pren mesures per primer cop contra la consulta

Suspèn cautelarment l'acord per cedir el padró de l'ajuntament de Cabrils

La justícia pren mesures per primer cop contra la consulta

Joana Ortega, en una imatge d'arxiu

Un jutjat contenciós administratiu de Barcelona ha acordat suspendre cautelarment l'Acord del Ple de l'Ajuntament de Cabrils on s'acordava posar a disposició de la Generalitat de Catalunya les dades del padró municipal i els instruments necessaris per a la possible celebració de la consulta del mes de novembre de 2014.

D'aquesta manera, en la resolució judicial, s'indica que "s'aprecien les circumstàncies d'especial urgència que permeten analitzar l'adopció d'una mesura cautelar inaudita part". En aquest sentit s'estima "la petició de mesura cautelar formulada per l'actora i, en conseqüència, suspendre l'Acord del Ple de l'Ajuntament de Cabrils, de 27 de març de 2014, pel qual es disposa que el citat Ajuntament posarà a disposició de la Generalitat de Catalunya les dades del padró i els instruments legals, en cas que se sol·licitin, per a la celebració de la consulta sobre el futur polític de Catalunya, d'acord amb el marc legal aprovat que empari l'esmentada consulta".

Igualment se cita "l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, per si al seu dret convingués comparèixer en el recurs present". Finalment se cita "les parts a la compareixença que tindrà lloc el dilluns dia 7 d'abril al fi que puguin al·legar el que considerin convenient sobre l'aixecament o manteniment de la suspensió acordada".


La magistrada recorda que "si bé l'efectivitat pràctica d'aquest acord està condicionada al compliment de les condicions que s'hi indiquen -entre d'altres, que hi hagi una sol·licitud per part de la Generalitat-, no hi ha cap dada que impedeixi tenir la certesa que aquesta petició no s'ha efectuat, o bé que pugui formular-se en breu, ja que en el mateix Acord Plenari es decideix la seva comunicació a la Generalitat de Catalunya, entre d'altres organismes".

"Així les coses, i per evitar que la cessió de dades pugui arribar a materialitzar abans que s'adopti la mesura cautelar amb audiència de les altres parts, es considera convenient acordar la suspensió de l'acord recorregut", argumenta.

"D'altra banda , atesa la circumstància que l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha emès dictamen sobre la cessió de dades del padró amb l'objectiu de realitzar la consulta anunciada per al dia 9 de novembre de 2014, es considera convenient emplaçar també a l'esmentat òrgan, per si al seu dret convingués comparèixer en el present recurs", indiquen.

Publicitat
Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#30 Kropotkin, Vic, 04/04/2014 - 21:02

Catalanes: nosotros sólo cumplimos la ley. Que las leyes españolas simpre vayan en contra vuestra es pura casualidad...jua, jua...mejor hundidos

#29 El Madriles, Madriz, 04/04/2014 - 20:15

Party si gone

#28 vramoneda, Sentmenat, 04/04/2014 - 19:41

Serà curiós, pels demòcrates, veure com Catalunya vota i Cabrils no!

Espanya no te clar que és la democràcia!


Fa més soroll un arbre que cau que tot un bosc que creix. SI, SI!
Res tan estúpid com vèncer, el veritable triomf està en convèncer. SI, SI!

#27 BEJOTA, bcn, 04/04/2014 - 19:40

"Alguns economistes estan jugant brut, presentant escenaris inversemblants que minimitzen els costos de la independència"

José Luis Feito, Clemente Polo i Ángel de la Fuente presenten a Barcelona la segona part de l'informe .

#26 Jessb, Barcelona, 04/04/2014 - 17:40

Como disfruto yo con estas cosas.