Publicitat
Política · 14 de Juny de 2017. 09:33h.

La jutge dóna la raó a Colau davant de l'exconsellera que la va acusar de "racisme"

Considera que el cessament d'Huma Jamshed és una atribució que té l’alcaldessa

La jutge dóna la raó a Colau davant de l'exconsellera que la va acusar de "racisme"

Jamshed, la segona per l'esquerra

La jutge ha donat la raó a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha desestimat la demanda d'Huma Jamshed, exconsellera de Ciutat Vella que va ser destituïda el 2016 per l'equip municipal després de "pèrdua de confiança" en ella. Jamshed va acusar llavors a Colau de "racisme" i va interposar una demanda.

La magistrada no considera que "les decisions adoptades en les assemblees de districte de Ciutat Vella celebrades per l'entitat demandada els dies 9 i 13 de gener de 2016 a la qual es va acordar ratificar la proposta de cessament d'Huma Jamshed Bashir com a consellera per Barcelona a Comú no ha vulnerat el dret fonamental d'associació de la mateixa pel que no procedeix declarar la seva nul·litat en base a aquesta vulneració".

També defensa que la decisió final de cessament de Jamshed com a consellera "atribueixen la normativa municipal a l'alcalde, així ho estableix l'article 16 de les normes reguladores del funcionament de districtes aprovades en el plenari de l'ajuntament de Barcelona de 28 de Setembre de 2001 publicades en BOP de Barcelona de 23 d'Octubre de 2001".

El referit article assenyala "que el nomenament i cessament dels consellers i conselleres de districte serà a proposta dels presidents dels grups municipals amb presència al consistori".

Per aquest motiu "es desprèn amb claredat que el cessament de l'actora corresponia a l'alcaldessa a proposta dels president de grup municipals i per tant ni la decisió ni la proposta corresponen al partit demandada sinó que la decisió final era de l'alcaldessa i la proposta del grup municipal i no del partit demandat".

Per la seva banda, el professor Enric Martínez, portaveu del partit Unidos Sí i anteriorment candidat a la direcció de Podem, i que dóna suport a Jamshed, manifesta que "davant la indefensió que llança un sistema judicial on la separació de poders brilla per la seva absència, reforçant un sistema cada vegada més partitocràtic, no queda més remei que buscar la justícia per altres mitjans”.

Barcelona en Comú va justificar el cessament de Jamshed -que era presidenta de l'Associació Cultural i Social de Dones Pakistaníes- argumentant que "no estava complint adequadament amb el seu treball", perdent "la confiança política" dels seus companys de partit.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 luzbell, barcelona, 14/06/2017 - 12:24

Pero alguien pensaba que la Colau podía ser condenada, solo si hubiese sido del Pp seria condenado, jajaja.

#2 Follower, Bcn, 14/06/2017 - 10:32

La mafia pakistani de Catalunya, llena de islamistas al servicio del terror.
Bien hecho Colau.

#1 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 14/06/2017 - 10:17

Que no s´amoini tant aquesta senyora

Que ho probi ara amb ERC com va fer el senyor Masih, aquell jugador de criquet indi, al que van fer senador del Reino de España pels seus reconeguts merits en defensa d´aquest petitet i mil.lenari raconet del mon

La patria catalana es una oportunitat de negoci com cap altre al mon