Política · 16 d'Octubre de 2017. 23:24h.

La jutgessa els acusa d’“impedir l’aplicació de la llei”

També de pujar-se als cotxes de la Guàrdia Civil i de les crides a “aturar” l’acció de les forces de seguretat

La jutgessa els acusa d’“impedir l’aplicació de la llei”

Vehicle de la Guàrdia Civil després de la concentracions del 20 i 21 de setembre

La jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha acusat els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament, d’haver convocat les concentracions del 20 i 21 de setembre per “impedir l’aplicació de la llei i de les resolucions dictades per una autoritat”. Així ho ha assegurat la magistrada en la interlocutòria, on afegeix que Sánchez i Cuixart van pujar als vehicles de les forces de seguretat per “aturar” l’acció de la Guàrdia Civil.

El text assegura que “a traves de la citades convocatòries es feia una crida, no a una manifestació o concentració pacífica, sinó per a la ‘protecció’ dels seus governants i institucions, mitjançant mobilitzacions ciutadanes massives, davant dels llocs on s’estaven duent a termes les actuacions policials”. “En algunes d’elles s’expressava fins i tot que les concentracions que existien eren ‘per aturar la Guàrdia Civil’”, afirma la jutgessa.

La interlocutòria assenyala que “alguns dels congregats van punxar rodes i van destrossar diversos cotxes patrulla de la Guàrdia Civil”, mentre que “altres van impedir als agents de la Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i als integrants de la comissió judicial abandonar els edificis després dels registres”.

Lamela argumenta que els líders de l’ANC i Òmnium “es van erigir com a interlocutors de la concentració” i van intentar almenys en cinc ocasions negociar amb els cossos de seguretat de l’Estat “plantejant opcions que els hi convenia exclusivament per a les seves finalitats polítiques”.

16 Comentaris

Publicitat
#11 Sergi , Barcelona, 17/10/2017 - 17:12

Convocar a una manifestacion para cercar a la GC e impedir que salieran de la Conselleria, destrozar 3 coches de la GC, subirse a ellos a arengar a las masas, es evidente que no les va a salir gratis.

#10 Sanfeliu, Barcelona, 17/10/2017 - 09:03

Un es l'instigador (que cony es aixo de l'anc?) i l'altre l'executor que ha segrestat una entitat cultural amb mes de 50 anys d'historia, fundada pel Sr. Carulla, un empresari exemplar que prioritzava la cultura per damunt de tot. Com es possible que un delinquent cridant sobre un cotxe destrossat per ells sigui "president" d'una entitat com OC?

#10.1 Pepe, Alacant, 17/10/2017 - 10:03

Omnium Cultural, como otras muchas organizaciones culturales, sindicatos, colegios profesionales, etc., está repleta de quintacolumnistas separatistas, lee el plan 2000 de CIU y lo entenderás.

#9 Calimero , Barcelona , 17/10/2017 - 08:41

Tanto en Galicia como en Cataluña los pirómanos a la cárcel!

#8 Culerdo, Basilea, 17/10/2017 - 07:35

Lo que hicieron esta pareja de hecho fue una VERGÜENZA !! Las leyes se cumplen. Al carreeerr.

#7 PepetCabrejat, Bcn, 17/10/2017 - 07:05

Això els hi passa per viure en el seu món, que es creuen impunes fins que els hi cau el gran clatellot.